Na dražbi za 2,14 milijuna kn: Prodali stadion Kamen Ingrada

Na dražbi za 2,14 milijuna kn: Prodali stadion Kamen Ingrada

Nogometni stadion bivšeg prvoligaša Kamen Ingrad iz Velike u ponedjeljak je na 13. dražbi prodan za 2,140 milijuna kuna. Kupac je Općina Velika.

Pred Trgovačkim sudom u Slavonskom Brodu sedam godina traje bezuspješna prodaja stadiona. Na dražbi osim općine Velika novčani polog od 200 tisuća kuna položila je i tvrtka AG-Gradnja iz Velike. Početna cijena je bila dva milijuna kuna, a svaka daljnja ponuda je bila veća za 20 tisuća kuna. Posljednja ponuda AG-Gradnje je bila 2,120 milijuna kuna. Vlado Boban, načelnik Općine Velik podigao je cijenu na 2,140 miliju i ona je bila konačna jer nakon toga nije ponuđena veća cijena. Načelnik općine imao je u rukama odluku Općinskog Vijeća Velika da u nadmetanju može ići do šest milijuna kuna.

– Zadovoljni smo ishodom dražbe, i sada ćemo konačno dobiti jedan predivan prostor u kojeg ćemo preseli općinu iz stare i derutne zgrade koju nemamo namjeru obnavljati, možda nju pretvorimo u hotel. Na stadion ćemo preseli sve udruge, naš NK Papuk imati će prostor za sebe, sve sportske klubove staviti ćemo pod jedan kov, a pod jednom od tribina planiramo napraviti hladnjaču za naše poljoprivrednike. Planova je jako puno, ali što je najbitnije stadion je naš – rekao je nakon dražbe Vlado Boban, načelnik Velike, dodajući da mu nije jasno zašto je se u ovoj dražbi izgubilo 140 tisuća kuna, novac koji je mogao biti upotrijebljen za mnogo štošta što nedostaje ovoj općini.

– Ne znam zašto su to uradili, da li su to radili za nečiji račun sada ne bih o tome razmišljao – rekao je Boban u stilu pobjednika. Stadion i objekti oko njega su na površini od preko 30 tisuća četvornih metara, ima 10000 sjedećih mjesta, četiri reflektora, uz svlačionicu domaćih – i danas teretana, sauna i solarij, stadion ima sve što je trebalo za najveće utakmice. Prema procjenama on vrijedi 67 milijuna kuna. Izgradio ga je Vlado Zec, kontroverzni političar i tajkun, koji je na kraju zbog svojih ambicija i oko 700 milijuna kuna duga kojeg je ostavio iza sebe završio u zatoru. Spomenik tom vremenu kada je u Velikoj igrao i veliki Schalke je stadion, kao i još neki gospodarski objekti koje je počeo da načinje zub vremena. Na stadionu u Velikoj igrali su najbolji hrvatski klubovi i Dinamo i Hajduk. Tri godine nakon toga kola su krenulo nizbrdo, propao je Kamen Ingrad i s njime i istoimeni nogometni klub. Iza svih je ovih projekata stajao većinski vlasnik Kamen Ingrada Vlado Zec. Otkako je zbog malverzacija u poslovanju odležao skoro pet godina u zatvoru, posljednje tri živi u Zagrebu. Nedavno je ponovno nepravomoćno osuđen. Istovremeno vodi tvrtku s 12 zaposlenih, kao vanjski suradnik radi u NK Zagrebu.

– Ja sam svoje odslužio, nikom ne smetam, imam još repova, svima želim uspjeh, nikome se ne osvećujem! Moja malenkost će doći nakon 11 godina ponovno na stadion i platit ulaznicu – rekao je RTL televiziji Vlado Zec.  Njegovi sumještani su oprečni u svojim izjavama kada je u pitanju Vlado Zec, dok jedni smatraju da je on bio pokretač razvoja na tom području, drugi su mišljenja da je puno započeo, a malo završio, te ga drže odgovornim za stanje u koje su došli tim prije jer su izgubljena brojna radna mjesta.

– Vjerojatno sam jedan od najluđih ljudi u svijetu, ne u Hrvatskoj, al nije mi žao jer sam digao ime Velikoj, tko je kriv za čega je manje, sigurno moja malenkost nije. Jer ja sam digao Veliku na jednu višu razinu – izjavio je Zec.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar