Drugi o nama: Zanimljiv natječaj ponukao mještane da se penju po obroncima i fotografiraju svoj kraj (FOTO)

Drugi o nama: Zanimljiv natječaj ponukao mještane da se penju po obroncima i fotografiraju svoj kraj (FOTO)

Zanimljiv natječaj ponukao je mještane da se penju po obroncima i fotografiraju svoj kraj, pretražuju stare arhive, ali i iseljene Ramljake da svaki dan posjećuju Internet kako bi vidjeli najnovije fotografije iz svoga kraja

Nestvarna ljepota Rame obori s nogu svakoga putnika namjernika, a duboko je utkana i u svakodnevicu svakog njezinog žitelja. Upravo s ciljem promocije svoga mjesta lokalni portal Ramski vjesnik pokrenuo je natječaj za najljepšu, odnosno najlajkaniju fotografiju Rame.

Ponukalo je to mještane da se penju po obroncima i fotografiraju svoj kraj, pretražuju stare arhive, ali i iseljene Ramljake da svaki dan posjećuju Internet kako bi vidjeli najnovije fotografije iz svoga kraja. Do sada je, kako su nam potvrdili organizatori natječaja, prispjelo više od 150 fotografija sa veoma zanimljivim sadržajima. Svaka ima svoju neku osobitost. Za mjesec listopad najviše je sviđanja imala fotografija „Zima u Prozoru“. Čitatelji i dalje šalju svoje fotografije, a vjerojatno će biti pripremljena i fotoizložba najljepših fotografija.

Također, bit će birana fotografija mjeseca i fotografija godine. Slanje započinje prvim danom u mjesecu i završava zadnjim danom tog mjeseca, a broj klikova sviđanja traje od prvog u mjesecu do sedmog u narednom tako da svi koji pošalju fotografiju imaju dovoljno vremena skupiti podršku. Na kraju godine, odnosno sa 31.12. bira se fotografija godine na temelju broja sviđanja kroz cijelu razdoblje od kada je natječaj otvoren. Najbolje ocjenjene fotografije mjeseca i godine bit će prigodno nagrađene, te će biti organizirana prigodna izložba, pojašnjavaju nam inicijatori natječaja. U natječaju je i dalje moguće sudjelovati, a pravila su ista za svakoga.

Fotografije ne smiju biti objavljivane ranije, ne smiju biti preuzete tuđe fotografije, i moraju biti fotografije Rame. Profesionalni fotografi ne mogu sudjelovati.

K. Spajić

Dnevni list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar