Drugi susret zborova u organizaciji HKD „Napredak“ Bugojno i UHAKUD-a u BiH

Drugi susret zborova u organizaciji HKD „Napredak“ Bugojno i UHAKUD-a u BiH

Drugi susret zborova u organizaciji HKD „Napredak“ Bugojno i UHAKUD-a u BiH održat će se 25. listopada 2015. godine u Bugojnu. Prvi susret održan je 25.10.2014.g. u Prozoru, a nastupilo je osam skupina iz BiH. 
Zbog stalne potrebe za edukacijom stručnih i umjetničkih voditelja pjevačkih zborova, UHAKUD je odlučio pokrenuti Susret zborova na kojemu će se uz vrhunske umjetnike, naši zborovi iz lokalnih zajednica iz čitave BiH moći okušati u pjevanju te dobiti stručne osvrte i biti adekvatno upućeni u daljnji razvoj svojih talenata. 
Ideja Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, a u posljednje vrijeme se osobito pojavljuje sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana. Kako bi se kultura razvijala u ispravnom smjeru, potrebni su i savjeti stručnjaka koji uvelike mogu olakšati rad u malim lokalnim sredinama, stogaje susret zborova odlično mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva u radu te usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima. 
Temeljni cilj UHAKUD-a u BiH je očuvanje nematerijalne kulturne baštine Hrvata BiH kao segmenta kulturnog identiteta jednog naroda. Za postizanje tog cilja određene su aktivnosti koje u godišnjim planovima za sve sudionike provodi Udruga kroz planske aktivnosti svojih članova, kao stalnih i povremenih tijela.  To su programi edukacije, smotri, izložbi, koncerata i drugih manifestacija. 
Ovim putem pozivamo sve zborove koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana da se prijave na drugi Susret zborova koja će se održati u Bugojnu 25. listopada 2015. godine.
Prijave kao i detaljnije informacije možete dobiti na e-mail adresu: [email protected] 
uhakud.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar