Državljanin BiH migrante prevozio u hladnjači

Državljanin BiH migrante prevozio u hladnjači

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Gorana Petrovića, rođenog 1967. godine u Zenici, državljanina BiH i Republike Srbije.

Optuženi se tereti da je 05. srpnja 2022. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, izvršio nezakonito prevođenje 12 migranata, državljana Indije i Turske, s teritorija Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske i EU. Pri tome je ugrozio život, zdravlje i sigurnost migranata, prevozeći ih u nenamjenski skrivenom djelu priključnog vozila, znajući da krijumčarene osobe – migranti nemaju važeće putne isprave, ne ispunjavaju uvjete za zakonit boravak u Bosni i Hercegovini, niti uvjete za zakonit prelazak državne granice BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi je prokrijumčario migrante preko državne granice, u skrivenom djelu priključnog vozila (hladnjače),  u teškim uvjetima koji su doveli u opasnost i ugrozili život i zdravlje migranata, a migranti su nakon izvjesnog boravka i vožnje uslijed straha za život počeli praviti buku, vikati i lupati po prikolici, nakon čega je optuženi zaustavio kamion.

U daljnjoj namjeri optuženi je spriječen od strane službenika Granične policije BiH na MGP Orašje.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 3. u vezi stava 1. KZ-a BiH. Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar