Dule najbolji asistent na Euru, Hrvatska ima najbolji napad…

Dule najbolji asistent na Euru, Hrvatska ima najbolji napad…

Hrvatski rukometaši vraćaju se u domovinu s broncom oko vrata. Kako je rekao ministar obrane Jakov Gojun, broncom koja njima zlata vrijedi. Kauboji su osvojili svoju treću europsku broncu i već 13. medalju od samostalnosti.

Domagoj Duvnjak najbolji je asistent Europskog prvenstva s 46 dodavanja. Dule je ispred najboljeg mladog igrača Eura, Norvežanina Sandera Sagosena koji ima šest asistencija manje. Na trećem mjestu je Danac Mikkel Hansen s 38 asistencija.

Manuel Štrlek, koji je izabran u idealnu momčad prvenstva kao najbolje desno krilo, četvrti je strijelac na Euru s 43 gola iz 54 pokušaja.

Hrvatsko otkriće prvenstva, pivot Marino Marić, šesti je po uspješnosti. Zabio je 32 gola iz 45 udaraca. Jakov Gojun drugi je bloker prvenstva s 10 uspješnih blokada, isto toliko ima Rus Černoivanov, a prvi je Finn Lemke iz redova europskih prvaka.

Ivan Stevanović je među 10 najboljih golmana Europe s 34 posto obrana, prvi je Vincent Gerard iz Francuske s 37 posto, drugi je Viktor Kirejev iz Rusije s 36 posto, a isti postotak ima i Nijemac Andreas Wolff.

Hrvatska odlazi s Eura kao najbolja napadačka momčad. Kauboji su u osam utakmica zabili točno 250 golova, 15 više od Norveške i 27 golova više od europskih prvaka Nijemaca, piše 24sata.hr.

Kauboji nisu samo najviše zabili, već su i najbolja momčad po postotku uspješnosti. Hrvatska je na prvom mjestu s 64 posto uspješnosti. Islanđani su na drugom mjestu sa 63 posto, a isti postotak uspješnosti imaju i Francuzi.

Hrvati su spremni zasukati rukave i potući se na terenu. Hrvatska i Njemačka momčadi su koje su najviše tukle na Euru. Hrvatska ima 36 minuta isključenja i tri crvena kartona, dok je njemačka na 40 minuta isključenja i dva crvena.

prvi.tv

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar