Dva muškarca optužena za smrt taksista u Makarskoj, jedan od njih je državljanin BiH

Dva muškarca optužena za smrt taksista u Makarskoj, jedan od njih je državljanin BiH

Napadnuti taksista je umro na licu mjesta od zadobijenih povreda i pretrpljenog šoka

 

Splitsko tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv dvojice muškaraca koji su počinili razbojništvo nad makarskim taksistom Jozom Čoralićem(66) i nanijeli mu teške tjelesne povrede od kojih je umro na mjestu napada.

Jedan od optuženih je 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a drugi 40-godišnjak je državljanin Srbije.

Oni se terete da su 17. ožujka od 16.30 do 16.47 u Makarskoj pozvali 66-godišnjeg taksistu radi kupovine stranog novca i rekli mu da dođe na određenu adresu sa većim iznosom novca.

Kada je taksista došao na dogovoreno mjesto, osumnjičeni su ga više puta udarili u glavu nanijevši mu teške telesne povrede, a potom mu oduzeli 200.000 kuna i 10.000 eura.

Napadnuti taksista je umro na licu mjesta od zadobijenih povreda i pretrpljenog šoka, navodi se u optužnici, objavljenoj na službenim stranicama splitskog tužilaštva.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenih produži pritvor s obzirom na to da su strani državljani koji nemaju prebivalište ni boravište u Hrvatskoj te često putuju i ne žive na adresama prebivališta.

 

Izvor: index.hr/mondo.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar