• Dvije pobjede za ramske rukometaše protiv RK “Rvacka”
  • Dvije pobjede za ramske rukometaše protiv RK “Rvacka”
  • Dvije pobjede za ramske rukometaše protiv RK “Rvacka”

Dvije pobjede za ramske rukometaše protiv RK “Rvacka”

Ramski rukometaši iz RK “Rama Optimist” svladali su RK “Rvacka” u obje selekcije na današnjim zaostalim utakmicama Omladinske lige Herceg-Bosne.
RK “Rama Optimist” 16:13 RK Rvacka (Dječaci 2007/2008)
U prvoj utakmici dana, pobjeda je mogla je otići na obje strane. Ramski rukometaši odlično otvaraju utakmicu i dolaze do vodstva od 4:0. Gosti se lagano bude te smanjuju prednost i preuzimaju vodstvo do kraja poluvremena, koje završava rezultatom 6:7. RK “Rvacka” je održavala vodstvo do zadnjih par minuta utakmice, ali ramski igrači s odličnom obranom i greškama gostiju prave seriju od 5 golova. Iako su gosti pritiskali sa svih strana na terenu nije im uspjelo doći do pobjede te su dječaci iz RK Rama Optimist uspjeli ostvariti još jednu pobjedu.
RK Rama Optimist 31:21 RK Rvacka (Mlađi kadeti, 2005/2006)
Neizvjesna druga utakmica se igrala skoro čitavo prvo poluvrijeme, s ostvarenim prednosti na obje strane. Ipak, u zadnjim minutama poluvremena, odlična odbrana i par laganih golova vode RK “Rama Optimist” na poluvrijeme s 14:10. Drugo poluvrijeme sasvim druga igra, odbrana na nivou, još nekoliko laganih golova i još jedna upisana pobjeda za ramske rukometaše.
“Hvala gostima na fer i korektnoj igri”, poručili su iz kluba.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar