Dvostruko ubojstvo u Zenici, sumnjiči se državljanin Turske

Dvostruko ubojstvo u Zenici, sumnjiči se državljanin Turske

Iz zeničke policije, podsjetimo, danas su obavijestili da je u 9.30 sati, u Zenici, u ulici Nikole Tesle, nepoznata osoba upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede O.R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koji je od posljedica zadobijenih povreda i preminuo na mjestu izvršenja krivičnog djela. Nedugo zatim, potvrdili su i drugo ubojstvo osobe, čiji identitet još uvijek nije otkriven.

 

Kako je za N1 kazao Zeničanin Kemal Čamdžić, policija je vršila očevid ispred njegove kuće. Napustio je svoju kuću, da bi se kasnije vratio. Uputili su ga da sa druge strane priđe svojoj kući, s obzirom na to da je još uvijek trajao uviđaj.

On je to i učinio i kaže da je s druge strane vidio čovjeka koji sjedi na ulici, no kada je prišao shvatio je da se radi o muškarcu koji je stradao, najvjerovatnije, u istoj tuči. O svemu je obavijestio MUP ZDK-a koji je i vršio očevid ispred njegove kuće, te je konstatirao da su dva muškarca stradala.

N1

Kako je izvijestila reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić, sumnja se da su dvojica muškaraca bili prodavci deviza, te da je danas sa turskim državljaninom bila dogovorena transakcija više desetina tisuća eura i da je zbog velike količine novca došlo i do sukoba.

 

Obavijestite policiju na 122 ili pozovite 032/449-250

 

U javnosti se pojavila i informacija da je umiješana još jedna osoba, te da su turski državljanin i ta osoba pobjegli u bijelom kombiju. No, iz MUP-a ZDK-a su nam kazali da su sve snage preusmjerene da se pronađe turski državljanin.

 

Uputili su apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama, koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

 

Mještani ulice Nikole Tesle u Zenici ne pamte ovakav slučaj da su u jednom danu pronađena dva tijela. Jedno u 9:30 sati, a drugo u popodnevnim satima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar