Egzotika na tanjuru: Kefte u umaku od rajčice

Egzotika na tanjuru: Kefte u umaku od rajčice

Želite li malo osvježiti svoj jelovnik i kušati nešto egzotično, iskušajte ovaj recept za odlično jelo od junetine i aromatičnih začina. Priprema nije komplicirana

Sastojci:

  • 500 g mljevene junetine
  • žličica soli
  • ljubičasti luk
  • češanj češnjaka
  • 1/2 žlice ribanog đumbira
  • žličica mljevene crvene paprike
  • žličica mljevenog kima
  • 1/2 žličice mljevenog korijandera
  • prstohvat cimeta

 Umak:

  • 600g pelata
  • 2dl pasirane rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar, luk
  • žličica sjemenki komorača, kumina i korijandera
  • peršin

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte meso sa sitno sjeckanom polovicom luka i protisnutim češnjakom. Dodajte đumbir i začinite, te izmiješajte. Oblikujte okruglice veličine oraha. Posložite ih na tanjur obložen aluminijskom folijom.
  2. U mužaru usitnite sjemenke. Drugu polovicu luka i češnjak sitno nasjeckajte. Na ulju pržite okruglice. Izvadite ih iz tave i čuvajte na toplome. Na istom ulju pirjajte usitnjene začine, dodajte luk i češnjak.
  3. Umiješajte pelate i pasiranu rajčicu. Začinite solju, paprom i po potrebi malo šećera. Kad umak zavrije, ubacite mesne okruglice i kuhajte ih u umaku, na laganoj vatri oko 20 minuta. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhani bulgur ili kus kus

gastorsfera.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar