Ekipa “Magazinska klet” četvrta na košarkaškom spektaklu na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu

Ekipa “Magazinska klet” četvrta na košarkaškom spektaklu na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu

Nakon brojnih 3×3 utakmica na kvalifikacijskim turnirima koji su počeli još u svibnju na riječkom Korzu ovoga je vikenda na red došao i veliki završni Masters najboljih ekipa na HIDRA ISO 3X3 BAKSET TOUR 2022.

Turnir se održao na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, a od jutarnjih sati po ugodnom vremenu igralo se po skupinama. Prvoplasirana ekipa iz svake skupine išla je direktno u polufinale, a drugoplasirana i trećeplasirana u četvrtfinale. Sjajna Pharma Classic (Dean Popović, Demian Balaško, Luka Mionni, Borna Živković) dominirala je skupinom A i pobjedama 22:15 protiv Arbaro bara, 21:17 protiv 3×3 Intercity i 21:15 protiv The Fellas osigurala prvo mjesto. U skupini B najbolja je bila iskusna ekipa 3×3 Zagreb (Franko Dugandžić, Ivan Svoboda, Ivan Mileković, Dario Papak) ostvarivši sve pobjede.

Eliminacijske utakmice igrale su se od 18 sati pred brojnom publikom na tribinama i oko terena, a u prvom četvrtfinalu Borik Bjelovar (Ivan Jukić, Zvonko Buljan, Duje Škaro, Josip Vidović) uvjerljivo je nadigrao 3×3 Intercity (Karlo Pandur, Roman Čimbur, Mihael Linde, Renato Havliček) sa 21:13.

U drugom četvrtfinalu mlada i talentirana ekipa Magazinska klet 3×3 (Marko Malekinušić, Daniel Škarica, Mihael Škarica, Roko Jakšić) bile je bolja od Arbaro bara sa 22:10

U pauzi prije polufinalnih utakmica prisutne su svojim odličnim nastupima zabavili jedan od najboljih hrvatskih breakdancera Lux de Lux i popularni Kandžija.

Polufinalna utakmica između Pharme Classic i Borik Bjelovar 3×3 donijela nam je odličnu košarku, a vrhunskom obranom i dobro organiziranim napadom do pobjede 17:13 dolazi Pharma Classic. U drugom polufinalu neočekivano je cijelu utakmicu prednost imala ekipa Magazinska klet, najugodnije iznenađenje završnog turnira. U završnici ipak do pobjede i velikog finala dolazi 3×3 Zagreb sa 21:19.

Uslijedio nam je drugi set nastupa Lux de Luxa i Kandžije, a održana su i atraktivna natjecanja u tricama i zakucavanjima

Svoj sjajan dan na turniru Pharma Classic upotpunila je pobjedama i u ovim natjecanjima. Najprecizniji u tricama bio je odlični šuter Dean Popović, a najbolje je zakucavao spektakularni Demian Balaško.

Treće mjesto Hidra ISO 3×3 Basket Toura 2022 pobjedom 21:13 protiv “Magazinska klet” osvojila je splitska ekipa “Borik Bjelovar”. Nešto prije 22 sata na red nam je došlo i veliko finale. Od samog početka susreta Pharma Classic kontrolirala je igru i rezultat protiv 3×3 Zagreba. Pod košem je dominirao snažni Balaško, a na vanjskim pozicijama igru vodio sjajni Dean Popović. Pobjedom 21:16 Pharma Classic zasluženo je osvojila turnir i prvo mjesto na Hidra ISO 3×3 Basket Touru 2022.

Foto: Facebook/Ilustracija 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar