Ekipa župe Prozor predstavljala Vrhbosansku nadbiskupiju na završnici KMNL-a

Ekipa župe Prozor predstavljala Vrhbosansku nadbiskupiju na završnici KMNL-a

Završnica KMNL-e Crkve u Hrvata odigrana je od 11-14 lipnja 2015 u Bjelovarsko – križevačkoj biskupiji, točnije u Vrbovcu.

Ekipa župe Prozor predstavila je našu nadbiskupiju, župu i cijelu Ramu na ovoj završnici. U Bjelovar smo stigli oko 17.00 h a program cjelokupne završnice počeo je zahvalnim činom euharistije u katredrali gdje je misu predslavio mjesni biskup mons. Vjekoslav Huzjak. Nakon svete mise slijedilo je kratko druženje i kotizacija ekipa poslije čega smo se uputili u Vrbovec gdje su nas čekale obitelji za prenoćište.

Sutradan, 12. lipnja, petak, započeo je turnir.

U grupnoj fazi igrali smo protiv ekipe Zadra, s kojim smo odigrali nerješeno, 2 : 2. Potom je uslijedila utakmica protiv Porečko – pulske biskupije koju smo nadjačali rezultatom 5 : 0. Zadnja utakmica je odlučivala o prolazu, a igrali smo ju protiv domaćina Bjelovarsko – križevačke biskupije. Utakmica je bila napeta, lijepa za gledati, ali na koncu nismo uspjeli pobjediti izgubivši rezultatom 5 : 3 od ekipe koja je na koncu osvojila KMNL-u.

Manjak igrača i sportske sreće je učino svoje, no mi smo opet sretni i zadovoljni što smo bili dostojni predstavnici Nadbiskupije na ovoj završnici.

Ovaj projekt je pokazatelj da ima puno toga lijepoga u Prozoru i Rami, samo treba “zlatne vrčeve” potražiti i raditi s njima. Zahvalni smo nogometašima: Andriji Doliću, Stipi Babiću, Anti Tadiću, Petru Juriću, Franji Belji, Dragi Glibi, Josipu Markešiću, Mislavu Jeličiću, našem sjemeništarcu Josipu Papku i fizioterapeutu Marku Barešiću što su dali sebe i svoje vrijeme za svjedočenje vjere kroz sportsko natjecanje.

U subotu i nedjelju program je bio obogaćen duhovnim sadržajem i svjedočenjem mladića iz zajednice Cenacolo.

Bojan i Dinko su govorili o ovisnosti kockanja koje je uništilo njihove mlade živote. Njihovo svjedočenje je vapaj i zamolba mladima da se pripaze ove ovisnosti jer stvara pakao na zemlji, ne samo ovisniku nego i obitelji. U subotu su odigrane četvrtfinalne i polufinalne utakmice, a u revijalnom dijelu je nastupila ekipa futsal Dinamo.

Nedjelju smo započeli svetom misom sa mons. Mijo Gorski, pomoćnim zagrebačkim biskupom koji nas je ohrabrio svojom homilijiom zahvaljujući svima koji smo dio ovoga projekta koji zahtjeva žrtvu. Finalna utakmica počela je u podne gdje su se sastali domaćini iz Bjelovarske biskupije i ekipa iz Mostarsko – duvanjske biskupije. Osvajači su domaćini koji su pobjedili u produžetcima utakmice rezultatom 2 : 0.

Na koncu zahvaljujem općini Prozor – Rama i našem načelniku dr. Jozi Ivančeviću, marketu Alf, caffe Set, caffe Miami, Caffe Emma, etno selo Remić, OO HDZ BiH i ostalim dobročiniteljima koji su nam potpora. Zahvala pripada našem vozaču Ivanu Brajki i firmi Brajko tours, te našim medijskim pokroviteljima Rama info i rportal.eu koji nas promoviraju.

U konačnici žal ostaje zbog slaboga rezultata, ali kako kaže naslov jedne priče koju je don Damir Stojić izrekao na duhovnoj obnovi u Prozoru, sreća – nesreća, samo Bog zna. HVALA SVIMA OD SRCA.

Ivan Butum, župni vikar

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar