Ekvador – najbolja zemlja za mirovinu

Ekvador – najbolja zemlja za mirovinu

Ekvador je po kriterijima specijaliziranog portala InternationalLiving.com proglašen najboljom zemljom za uživanje u mirovini. Njegove glavne prednosti su topla klima, dostupni stanovi i brojne ponude. Glavni su mu konkurenti Panama, Meksiko, Malezija i Kostarika, koji su također ispunili osam glavnih kriterija.


Ekvador je dobio 92,7 od mogućih stotinu bodova, a najbolje je ocjene dobio za klimatske uvjete, troškove najma ili kupovine nekretnina, cijene zrakoplovnih karata, javni prijevoz i usluge što ih vlasti nude umirovljenicima.



Najboljim mjestom za mirovinu u Središnjoj Americi smatra se Panama, koja nudi Pensionado vizu, koju može dobiti svatko tko ima mirovinu veću od 1.000 dolara. Viza omogućuje popust u zdravstvenoj skrbi, zabavi, zračnom prijevozu kao i opskrbi strujom i telefoniranju.



Malezija, najbolja zemlja za umirovljenike u Aziji, dobila je najviše bodova za jednostavnu prilagodbu, zabavu i komfor, kao i za niske životne troškove. Jelo s bocom vina u Maleziji se može dobiti i za manje od pet dolara, a posjet liječniku stoji samo 15 dolara.



Španjolska je šesta na globalnoj ljestvici, a prva u Europi. Njezini su aduti topla klima i niski životni troškovi u usporedbi s drugim europskim zemljama. Španjolska je dobila mnogo bodova i za dobru infrastrukturu, zdravstvo koje je prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji među najboljima u svijetu, kao i za zabavu.
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar