EL: Fiorentina izborila drugi krug, u njemu 11 Hrvata

EL: Fiorentina izborila drugi krug, u njemu 11 Hrvata

Završena je grupna faza natjecanja u Europskoj ligi. Fiorentina je golom Babacara za pobjedu protiv Belenensesa izborila proljeće u Europi. Partizan je izgubio 1:3 od Augsburga i ispao.

Hrvatska će u 16-ini finala najmasovnijeg europskog natjecanja imati 11 nogometaša.

Europsko proljeće izborio je Fiorentinin trio Nikola KalinićMilan BadeljAnte Rebić, branič Liverpoola Dejan Lovren, kapetan moskovskog Lokomotiva Vedran Ćorluka, branič Napolija Ivan Strinić, te napadač bečkog rapida Matej Jelić. Njima će se pridružiti i četvorica hrvatskih igrača koji dolaze iz Lige prvaka – Šahtarov dvojac Darijo Srna i Eduardo da Silva, te igrači Bayer Leverkusena Tin Jedvaj i Dario Krešić.

Fiorentina je u skupini I za prolaz trebala bod protiv Belenensesa, no ‘viole’ su pobijedile 1:0 golom Babacara u 67. minuti. Milan Badelj je igrao za Fiorentinu do 79. minute, dok Nikola KalinićAnte Rebić nisu nastupili.

U drugom susretu Basel je na gostovanju pobijedio Lech Poznan 1:0, potvrdivši prvo mjesto. Pogodak odluke zabio je Jean-Paul Boetius u 50. minuti. Basel je prvi sa 13 bodova, Fiorentina ima 10, a Lech i Belenenses po pet bodova.

U skupina H moskovski Lokomotiv je na gostovanju pobijedio Skenderbeu Korce 2:0, plasiravši se u drugi krug natjecanja. Golove za ruski sastav, u čijim redovima nije bilo našeg Vedrana Ćorluke, zabili su Dmitri Tarasov u 18. minuti, Baye Niasse u 89. minuti i Aleksander Samedov u 90. minuti.

U drugom susretu u izravnom dvoboju za prolaz Sporting je pobijedio Bešiktaš 3:1 nakon što su gosti vodili 0:1. Bešiktaš je poveo u 67. minuti golom Maria Gomeza, no devet minuta kasnije izjednačio jevIslam Slimani. Potpuni preokret dogodio se u 73. minuti kada je Bryan Ruiz gurnuo Portugalce prema prolazu u drugi krug. Dvije minute kasnije Ruiz je drugom golom na utakmici razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika.

Lokomotiv je osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, Sporting ima bod manje, a Bešiktaš je završio kao treći s devet bodova. Na začelju je Skenderbeu s tri boda.

sport.hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing