Nova pravna pobjeda općine Prozor-Rama

Nova pravna pobjeda općine Prozor-Rama

Federalno ministarstvo poništilo okolišno dopuštenje Elektroprivredi HZ HB

Zbog izbjegavanja postizanja dogovora sa općinom Prozor-Rama oko saniranja šteta i izgradnje na obodu akumulacije Ramskog jezera federalno Ministarstvo okoliša i turizma poništilo je okolišno dopuštenje Elektroprivredi HZ HB  za rad hidroelektrane Rama.

Rješenje koje je ovih dana stiglo na adresu općine predstavlja još jednu veliku pravnu pobjedu nad Elektroprivredom HZ HB čija je namjera ovoga puta bila izbjeći svoje obveze i nakon isteka aktualnog, zatražiti novo okolišno dopuštenje.

„Poništenje okolišnog dopuštenja  znači sve veće poštivanje zakonskih propisa od nadležnih tijela i sve veće uvažavanje općine i građana. Pošto je Elektroprivreda odlučila ignorirati općinu i zakonske propise, morali smo podnijeti i prijave protiv odgovornih osoba nadležnim sudovima“, rekao je načelnik, dr. Jozo Ivančević.

Podsjetimo, općinska vlast s ciljem poboljšanja životnih uvjeta građana očekivala je od Elektroprivrede HZ HB da sanira klizište na obodu akumulacije, Jaklićki most i put K. Polje-Maglice Orašac, te projektiranje i izgradnju putne infrastrukture i kanalizacijskog sustava naselja, kao i urbanizaciju i uređenje obala. Nakon ignoriranja druge strane, općina je pokrenula postupak poništenja okolišnog dopuštenja.

Poslije presude protiv elektroprivrednih poduzeća za povećanje obeštećenja ili presude protiv HNŽ vezane za prijevoz učenika, ovo je još jedna u nizu pravnih pobjeda općine, koja i ovim putem štiti prava svojih građana.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar