Evo gdje možete gledati Vatrene u polufinalu Lige nacija, Zlatko Dalić potvrdio: “Imamo prvih 11”

Evo gdje možete gledati Vatrene u polufinalu Lige nacija, Zlatko Dalić potvrdio: “Imamo prvih 11”

Vatreni su ponovno glavna tema hrvatskog sporta. Reprezentacija koja nam je priuštila toliko uspjeha i zadovoljstva, večeras od 20i45 u Rotterdamu igra polufinale Lige nacija protiv domaćina Nizozemske.

TV prijenos radi Nova TV, za koju je Zlatko Dalić večer prije utakmice otkrio nove detalje velikog obračuna.

Nakon ždrijeba polufinala rekli ste da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika, mislite li i dalje tako i ako mislite zašto to smatrate?

“Mislim tako. Igramo protiv domaćina, reprezentacija koja je sjajna i vraća se u vrh svjetskog nogometa s jednom novog generacijom igrača. Mi smo među četiri najbolja u Europi i to je sjajno. To smo postigli svojim sjajnim igrama u grupi i došli smo ovdje da uživamo u finalu i da uživamo u nogometu. Pokušat ćemo napraviti nešto više, još jedan put povijesni rezultat za hrvatski nogomet. Imamo šansu i vjerujem u to. Radili smo jako dobro posljednjih osam ili devet dana s puno motiva i energije. Nadam se da ćemo to pokazati na ovoj utakmici protiv Nizozemske koja ima zaista sjajnu momčad, novog izbornika i imaju vrlo potentnu reprezentaciju s nekoliko brzih igrača prema naprijed, ali kao i uvijek puno toga će ovisiti o nama. Ako mi budemo pravi, onakvi kakvi trebamo biti, a bit ćemo, onda možemo očekivati dobar rezultat.“

Nizozemska je iznimno opasna reprezentacija u prekidima koliko će utjecat na odabir početne jedanaestorice na nekim otvorenim pozicijama?

“Imamo mi svoj standardan prekid kako se branimo i to ćemo primijeniti ponovno. Ja stalno ponavljam da ti defanzivni prekidi su jako važni i ovise o karakteru igrača jer se to ne može puno pripremiti i ovisi o tome kako će igrač reagirati. Moramo stati blizu, biti spremni na reakciju i zaustaviti protivnika. Van Djik je opasan koji ulazi na drugu stativu pa pokušava vratiti povratne lopte. Imaju dobre izvođače i to je ono što je opasno. Pripremili smo se na ono što rade i pokušat ćemo to zaustavit.“

Jeste li sve riješili oko početne jedanaestorice, imate li jasnu sliku tko će sutra istrčati?

“Sve smo riješili kroz ove treninge. Imamo dvije utakmice u četiri dana i na to moramo paziti. Mi smo došli tu pokušati osvojiti medalju, napraviti najbolji mogući rezultat. Rekao sam, biti među četiri u Europi je sjajno i opet je Hrvatska u centru pažnje, opet je Hrvatska u jednom finalu. To je za nas fenomenalno. Mislim da imamo pravo se nadati dobrim stvarima i dobrom rezultatu. Spremi smo i to možemo na terenu prezentirati. Igrat ćemo protiv domaćina, bit će puno njihovi navijača, ali bit će puno i naših navijača. Očekuje se oko 20 tisuća naših navijača i to je još jedan pokazatelj koliko hrvatski narod i ljudi vole hrvatsku reprezentaciju. Učinili smo puno toga dobroga i lijepoga za naš hrvatski narod i nadam se da ćemo se ponovno, ako Bog da, radovati.”

Hrvatsku u završnici Lige nacija čekaju dvije utakmica

U slučaju pobjede protiv Nizozemaca, Vatreni će u nedjelju igrati finale, protiv Španjolske Italije, a u slučaju poraza utakmicu za treće mjesto, također u nedjelju. Drugi polufinalni obračun između Furije i Azzura na rasporedu je u četvrtak u 20.45 sati.

Foto: Damir Skomrlj/Cropix

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar