Evo zašto je odvjetnik Nobilo izdao oca ubijenog Davida

Evo zašto je odvjetnik Nobilo izdao oca ubijenog Davida

Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragićević koji je svojom borbom privukao veliku pozornost javnosti kroz inicijativu ‘Pravda za Davida’, ovih je dana, slično kao i svi ostali koji prate slučaj nesretnog mladića doživio svojevrsni šok. Naime, na pomalo nemoralan način suradnju s nesretnim ocem prekinuo je hrvatski odvjetnik Anto Nobilo progovarajući o Dragičeviću kao o očajniku kojime manipuliraju političari. Uz Nobila, Dragičegića su napustili odvjetnici Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović.

“Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu opraštam i sve ga razumijem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina”, rekao je Nobilo napuštajući slučaj, a detalje suradnje s Nobilom za Dnevno.hr ekskluzivno otkrio razočarani otac.

”On se u priču uključio prije otprilike dva mjeseca i to na nagovor, ili po nalogu drugih ljudi. Ono za što on mene optužuje, dakle da iza mene stoji politika, to više odgovara istini u njegovom slučaju”, poručio je Dragičević.

Na pitanje kako je Ante Nobilo pomogao u ovom slučaju, Davor Drgičević je odgovorio:
”On se svrstao uz tužiteljstvo, i ponašao se kao da zastupa suprotnu stranu. Prihvatio je njihove svjedoke, a za naše ustvrdio da nisu relevantni. Zbog toga što je ovako postupio, upoznati ću javnost sa svim činjenicama. Mi imamo dokaze za naše tvrdnje, ali još nismo u poziciji da ih iskoristimo. Jedno je sigurno. Neću im dopustiti da mi drugi puta ubiju sina”.

Ono što je posebno intrigantno, u cijeloj priči oko hrvatskog odvjetnika Nobila jest detalj koji se nedovoljno spominje u javnom prostoru. Naime, Nobilo je svojedobno snimljen kao počasni gost na večeri koju je organizirao Milorad Dodik, sjedili su jedan do drugoga za istim stolom, i po svemu sudeći vodili više no zanimljiv razgovor pa se stoga nameće pitanje je li ovo razlog radi kojega otac Dragičević sumnja u njega, i njegovo poštenje te propituje Nobilov odvjetnički legitimitet, a ovo nije prvi put da se baš Nobilo dovodi u neugodan kontekst.

Svojedobno je i Nobilova supruga javno progovarala o životu s nasilnikom tražeći putem medija pomoć, a sam Nobilo u žižu javnosti dospio je i nakon što je napao i pretukao 15-godišnjeg mladića u Zagrebu koji je prosvjedovao zbog nepostojanja prostora za igru.

Nobila na druženju s Dodikom od 2. veljače ove godine moguće je vidjeti i na videu od 15 minute i 38 sekunde do 16 minute i 35 sekunde:

Vide prilog

(Izvor: Dnevno.hr)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing