Fed Cup: Nova pobjeda Hrvatske, danas za prvo mjesto

Fed Cup: Nova pobjeda Hrvatske, danas za prvo mjesto

Hrvatska Fed Cup reprezentacija svladala je Tursku rezultatom 2:1, danas će protiv domaćina Izraela igrati za osvajanje prvog mjesta u grupi C na turniru Skupine 1 koji se održava u Eilatu.

Odlučujući bod za pobjedu, baš kao i dan ranije protiv Estonije, osvojen je u paru, nakon što su Darija Jurak i Ana Konjuh sa 7:5, 6:3 svladale Çağlu Büyükakçay i Pemru Özgen.

Prethodno, u prvom pojedinačnom meču dana, debitantica Tena Lukas je sa 7:6 (4), 7:5 pobijedila İpek Soylu (161.), i to nakon što je u oba seta imala break zaostatka. Potom je Büyükakçay izjednačila na 1:1, svladavši Konjuh sa 6:3, 2:6, 6:3.

Nakon dva kola samo Hrvatska ima maksimalan učinak (2-0), a odluka o pobjedniku grupe past će u petak. Pobjeda nad Izraelom sigurno vodi u subotnje razigravanje protiv osvajača prvog mjesta u grupi A, a u slučaju poraza od domaćina može se zatvoriti krug triju reprezentacija s omjerom 2-1.

U travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II otići će samo dvije reprezentacije koje pobijede u subotnjem razigravanju.

HRVATSKA – TURSKA 2:1: Tena Lukas – İpek Soylu 7:6 (4), 7:5, Ana Konjuh – Çağla Büyükakçay 3:6, 6:2, 3:6, Darija Jurak, Ana Konjuh – Çağlua Büyükakçay, Pemra Özgen 7:5, 6:3. IZRAEL – ESTONIJA 3:0. Redoslijed: Hrvatska 2-0, Izrael i Turska 1-1, Estonija 0-2.

sport.hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar