Federalna Vlada potiče zapošljavanje

Federalna Vlada potiče zapošljavanje

Vlada FBiH je 16.10.2015. usvojila Odluku  kojom je dala suglasnost na Sporazum o realizaciji Programa sufinanciranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede.
Za realizaciju Sporazuma i Programa predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 3.000.000 KM koje, u iznosima od po 1,5 miliona KM, uplaćuju Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalni zavod za zapošljavanje.
U realizaciju Programa uključiti će se županijske službe za zapošljavanje.
Po priopćenju iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, ciljnu grupu čine prijavljeni na evidenciji nezaposlenih, te upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, bez obzira na stupanj obrazovanja i dob, a koji će po odobravanju sredstava registrirati i održati registriranom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci i/ili koji će se zaposliti u novoregistriranim ili već postojećim poljoprivrednim obrtima.
Za potpisivanje Sporazuma Vlada je ovlastila federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića.  
Nažalost, županijska Vlada HNŽ/K i dalje je neosjetljiva i još uvijek ne daje potpore za razvoj poljoprivrede i gospodarstva, niti za zapošljavanje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar