Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara uputio je  Federalnom stožeru civilne zaštite Prijedlog o ukidanju policijskog sata

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara uputio je Federalnom stožeru civilne zaštite Prijedlog o ukidanju policijskog sata

Predloženo je da ukidanje policijskog sata stupi na snagu 4. svibnja 2020. godine navodeći da, na osnovu detaljne analize sigurnosne situacije u Federaciji BiH, se smatra kako su stečeni uvjeti za potpuno ukidanje ove mjere.

Federalnom stožeru civilne zaštite predloženo je, ukoliko nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 4. svibnja 2020. godine zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se kao federalni ministar unutrašnjih poslova nije upuštao, da se to početkom maja učini postepeno.

U tom slučaju Čampara je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na teritoriji Federacije BiH na način da se u razdoblju od 4. svibnja 2020. do 10. svibnja 2020. zabrani kretanja građana na području FBiH od 22:00 sati do 05:00 sati, a da se ova mjera potpuno ukine 11. svibnja 2020. godine.

Policijski sat u entitetu Federacija BiH uveden je 21. ožujka 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa.

Građanima je bez dozvole zabranjeno kretanje od 20:00 do 05:00 sati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing