Federalni zavod za zapošljavanje raspisao Javni poziv za zapošljavanje

Federalni zavod za zapošljavanje raspisao Javni poziv za zapošljavanje

Federalni Zavod za zapošljavanje danas je počeo s objavom drugog kruga javnih poziva za sudjelovanje u Programu sufinansiranja zapošljavanja i programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2019. S obzirom na veliki interes potencijalnih korisnika, javni poziv objavljuje se sukcesivno po kantonima, a danas je raspisan za Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) i Herceg-bosanske (HBŽ).

U Službi za zapošljavanje BPK Goražde podsjećaju da će javni poziv sutra biti raspisan i za područje ovog kantona te da se putem online obrazaca na stranici federalnog Zavoda, mogu prijaviti sve nezaposlene osobe i zainteresovani poslodavci.

„Svi će programi biti otvoreni i samozapošljavanje i zapošljavanje, negdje oko 15 do 16 različitih vrsta projekata je u pitanju. Ovaj put BPK-a može računati na 1.200.000 KM. Koristim priliku da pozovem sve poslodavce i nezaposlene osobe da apliciraju i da povučemo što više sredstava za BPK-a“ – kazala je direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo.

Prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena, prilika za sve, doprinos 500, sezonsko zapošljavanje, javni radovi, nova prilika, tražim poslodavca – samo su neke od mjera u programu sufinansiranja zapošljavanja. Što se tiče samozapošljavanja javni poziv bit će otvoren i za mjere poduzetništvo za žene, poduzetništvo za mlade, poduzetništvo za sve kao i druga prilika. Javni poziv bit će otvoren do utroška sredstava.

U ovoj ustanovi vjeruju da će nezaposlene osobe i poslodavci s područja BPK-a prepoznati priliku i aplicirati za neku od ponuđenih mjera zapošljavanja ili samozapošljavanja. Zaključno sa augustom na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK nalazila se 3.071 nezaposlena osoba.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar