FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (1) Kriza sokolovih kapitalista, transformacija imovine po špranci partije!

FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (1) Kriza sokolovih kapitalista, transformacija imovine po špranci partije!

Kult ličnosti je samo drugo ime za političke forme koje su se razvile u eri Staljinizma, tako je govorio drug Kardelj ocjenjujući XX. kongres SKJ. Samovoljno korištenje i zloupotrebljavanje do kraja koncentrirane vlasti SKJ, danas HDZ-a u Zapadno-herecegovačkoj županiji, vidljivo je u institucijama Županijskog tužiteljstva i Županijskog suda u Širokom Brijegu

Kadroviranjem pravosudne mafije, kako je s pravom nazivaju građani, predvodi zloglasna komunistička obitelj Čolak. Trenutni lider u kadroviranju pravosudnih kadrova su Stanko i Bariša Čolak, umirovljeni savezni udbaš, s beogradskom adresom i njegov prezimenjak s mostarskom adresom. Drugovi, danas HDZ-ovci kao rigidni komunisti su do devedesete brinuli o sudbini Jugoslavije, održavali su tematske tribine u Hrvatskom Domu Herceg Stjepan Kosača, ondašnjem Radničkom univerzitetu naslova ”Kuda ide BiH”? Danas 2019. godine predlažu tribine istoga naslova “Kuda ide BiH”?  Ne održavaju tribine HDZ-ovci naslova kuda idu Hrvati iz BiH?

cavar vesna - FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (1) Kriza sokolovih kapitalista, transformacija imovine po špranci partije!
Vesna Ćavar

Društvene aktivnosti drugovi su godinama dijelili na privatnu i javnu sferu, što je značilo praktično ograničavanje djelatnosti države, odnosno političkog čimbenika na relativno usku oblast, koja obuhvaća  održavanje određenog pravnog poretka. Delegirana uloga Županijskog tužiteljstva Širokog Brijega, svodi se na nezakonita postupanja, zlouporabe položaja i ovlasti od aktualne tužiteljice Vesne Ćavar, koja priprema delegirane optužnice, prijedloge korumpiranim sucima županijskog suda Široki Brijeg, koji ih potvrđuju, a nisu ih ni pogledali.

Sudac Stjepan Mikulić svoj životni vijek posvetio je komunističkoj partiji. Poznata djela su mu pretvorbeni kriminal Sokolove imovine, kao suca Višeg suda Mostar. Drugi poznati korumpirani sudac plemenitog prezimena Zeljko, iskazao se u registraciji poduzeća kojima je nestala milijunska imovina. Predmet Monitor i Monitor M., zauzimaju prva mjesta pored poduzeća koja su registirana, a preko kojih je pronevjerena, zamračena milijunska proračunska imovina Republike Hrvatske. Pretvorba i privatizacija Sokolove imovina bila je pod posebnom zaštitom pravosudne mafije zapadne Hercegovine. Stjepan Mikulić, Bosiljka Rudež, Dragica Šimić i ostali, odigrali su ključne poteze u niz predmeta u kojima je evidentno “mafijaško-pravosudno” pokriće. Sprega kriminala tužiteljstva i suda, županijskih institucija, Zapadno hercegovačke županije koje korijen vuku od općinskih razina, danas su evidentni u niz kaznenih prijava koje se pokreću protiv predstavnika županijskog tužiteljstva i suda.

Nezakonitosti u korištenju vojnih mirovina s obje strane granice, pojedinaca kao pripadnika HV-HVO, samo je kap u pravosudnom moru kriminalnih aktivnosti, predstavnika institucija Županije zapadnohercegovačke. Tradicionalni komunisti Lištice, danas su ugledni predstavnici molitvenih zajednica i predstavnici HDZ-a Županije zapadnohercegovačke. Doškolovani pravosudnim certifikatima Republike Herceg Bosne, danas suvereno i selektivno dijele pravdu puku Zapadne hercegovine. Odumiranjem komunističke misli u njihovim umovima, pojavila se misao vjere i pravde koju oni zastupaju i promoviraju, posebice u zaštiti Ljudskih prava i sloboda. Tako za posljedicu imamo milijunsku pretvorbenu pljačku imovine SOKO Vazduhoplovstvo uz pomoć sokolovih sudaca, koji provode uknjižbe po naputku političke kaste, koja promovira trodiobu vlasti i imovine.

Ovih dana imamo igrokaz oko gašenja Aluminija d.d. Mostar. Glavni problem za medije je isporuka struje, nitko ne vidi problem transformacije vlasničke strukture, za koju će “Raja” na kraju saznati. Imamo ogledni primjer “kako kapitalistička vlast HDZ-a zapada u krizu sokolovih-čovićevih kapitalista”. Aluminij d.d. Mostar, preuzet je uz posredovanja leta raketa “Zolja” koje su upućene Joli Musi od lidera HDZ-a, prezimena Brajković. Ovih dana imamo mogućnost promatrati borbu radničke klase Aluminija, s bugojanskim milicajcem, plemenitog prezimena Klepić, koji se bori za raspodjelu- transformaciju Aluminijskog kapitala. Na sjednicama Nadzornog Odbora predstavnicima radnika Klepić govori kako je on nositelj crnog pojasa, a predstavnik radnika u Nadzornom odboru Aluminij d.d. mu odgovara kako će ga svezati tim crnim pojasom. Jučer je Klepić spašen od batina i linča od strane nezadovoljnih radnika u krugu Aluminij d.d. Mostar. Inače ustaljeno je kako dominira političko nasilje HDZ-a nad radnicima Aluminija Mostar. Ne sumnjamo kako će u svemu ovome svoj obol dati i pravosudna mafija koja će procesuirati radnike koji se bore za svoja prava. Sokolova imovina može poslužiti kao primjer imovini Aluminij d.d. Mostar.  Ista metodologija transformacije kapitala, uz političko nasilje HDZ-ovaca, nekada SKOJ-evaca. Monopolistička uloga komunista, doprinosi transformaciji imovine po špranci partije. (NASTAVLJA SE…)

Originalni članak

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar