FIFA je izdvojila petoricu Vatrenih koje vrijedi gledati na SP-u. Taj peti je prilično iznenađenje

FIFA je izdvojila petoricu Vatrenih koje vrijedi gledati na SP-u. Taj peti je prilično iznenađenje

FIFA je uoči Svjetskog prvenstva odlučila upoznati fanove sa svakom od kvalificiranih reprezentacija, pa je tako jedan tekst s njihove službene stranice posvećen i Hrvatskoj. U svom serijalu ‘Players to watch‘ FIFA ističe po petoricu nogometaša svake momčadi koju, prema njihovoj procjeni, treba posebno promatrati u Katru.

Nije iznenađenje da se prvi na popisu našao Luka Modrić, a u svom tekstu krovna nogometna organizacija biranim je riječima govorila o kapetanu Vatrenih, pišu Sportske novosti Jutarnjeg lista

“Modrić je beskonačan, godine ga ne sustižu. On je pun paket, multitalentiran vezni igrač s izvrsnom kontrolom lopte, vješt u osvajanju posjeda i fenomenalan distributor i finišer. Zbrojite sve te kvalitete i dobit ćete nogometaša koji zasigurno zaslužuje svoje mjesto među velikanima igre”, glasi hvalospjev o hrvatskom ‘Maestru‘, a od ostalih osobina istaknuli su njegovu skromnost i velikodušnost izvan terena, na kojemu pak ostavlja ogroman utjecaj. Te su ga osobine “pretvorile u jednog od najlegendarnijih veznjaka modernog doba”, a Modrićevo “vodstvo i talent ponovo će biti katalizator da Hrvatska ode do kraja”, pišu.

Karakteristike Vatrenih sveli su na jedan pojam – otpor

“Za opis Hrvatske ne postoji bolja riječ od ‘otpor‘, a odnosi se na njihovu sposobnost da prihvate izazove, izdrže nedaće i oporave se od neuspjeha. Zemlja je svjedočila pojavi generacije nogometnih talenata bez presedana”, opisali su.

Mišljenja su da će uspjeh napadačkog odreda uvelike ovisiti o Ivanu Perišiću, drugom istaknutom imenu naše reprezentacije.

“Perišić je također lider koji može podići momčad u ranoj fazi turnira. Za njega nema većeg motiva od navlačenja kockastog dresa Hrvatske. Krasi ga cjeloživotna privrženost hrvatskim bojama i glad za nastupom na najvećoj pozornici, a to su još dva razloga zašto ćemo ga posebno promatrati u Katru.”

Istaknuli su i Marcela Brozovića s argumentacijom da u vrhunskoj fazi karijere, kakva je trenutno posrijedi, svestrani playmaker može u potpunosti iskoristiti svoje vještine i bogato iskustvo. Smatraju ga inteligentnim igračem, sposobnim da osigura ravnotežu igre u obrani i napadu.

Posebno im je interesantan treći pripadnik veznog reda, kojeg s razlogom možemo smatrati jednim od najboljih u svijetu, a slažu se s tim i novinari FIFA-e, čini se.

“Trojac Brozović, Modrić i Kovačić bit će jedna od najsnažnijih veznih jedinica u Katru. Mateo Kovačić još je jedan svestrani igrač kojim se Hrvati mogu pohvaliti. On je beskompromisni ofenzivac sa sposobnošću pretvaranja izgubljenih lopti u šanse za gol. On je prirodni talent, još opasniji zbog inozemnih iskustava. U Chelseaju je postao čeličan igrajući u fizički zahtjevnoj Premier ligi”, rekli su o Kovačiću.

A posljednji koji budi poseban interes ovih analitičara, za neke je možda i blago iznenađenje

Mario Pašalić će poboljšati konkurentsku prednost Hrvatske svojom sposobnošću da uđe u prostor koji ostavljaju protivničke obrane. Pašalić je prošle godine zabio 13 puta za Atalantu u Seriji A, što je impresivan rezultat u momčadi koja njeguje pozicijsku rotaciju. Ove sezone mučio se s golgeterskim učinkom, ali u dresu crveno-bijele Hrvatske dobit će više slobode”, napisali su.

image

Foto: Mario Pašalić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing