Fotelju u Saboru dobili zabavljači, pjevači, komentatori, glumci, vjeroučitelj…

Fotelju u Saboru dobili zabavljači, pjevači, komentatori, glumci, vjeroučitelj…

Tako su mjesto u Saboru dobili Marija Selak Raspudić, komentatorica HRT-ove emisije Peti dan, nekadašnja predsjednica Povjerenstva za sukob interesa Dalija Orešković, u drugoj izbornoj jedinici, uz pjevača i bivšeg predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, ulazi i Nino Raspudić, kolumnista i komentator HRT-ove emisije Peti dan. U sabor je s liste Možemo! ušao i glumac Vili Matula, piše Index.

Osim toga, nositelj Škorine liste, zabavljač Davor Dretar Drele također će dobiti svoje mjesto u saboru, kao i Škorina sestra Vesna Vučemilović. Sa Škorine liste u sabor će i Željko Sačić te Stjepo Bartulica. Fotelju je dobila i Rada Borić, koja je imala 0,5 posto više preferencijalnih glasova od Mile Kekina, frontmena Hladnog piva, kao i HOS-ov veteran Ante Prkačin, Zvonimir Troskot koji je bio na listi Mosta.

U sabor će i Dario Zurovec, predstavnik liberalne opcije Pametno/Fokus/Strip. U Sabor ulaze i Katarina Peović iz Radničke fronte i vjeroučitelj Marin Miletić na listi Mosta, a stiže i Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta. Ako ne dođe do nove promjene mjesto si je u posljednjem trenutku osigurala i Marijana Puljak.

S druge strane, u Saboru ovog puta neće biti Ivana Pernara niti bilo koga iz Živog zida. Neće ondje biti Vladimire Palfi ili Srećka Sladoljeva. Vrijedi spomenuti i slab rezultat Blaženke Divjak, ministrice obrazovanja. U saborskim klupama više nećemo gledati ni Stevu Culeja, a bez fotelje ostaje i Plenkovićev protukandidat na unutarstranačkim izborima – Miro Kovač. Debakl su doživjel i Milan Bandić i lista Željka Keruma. Ljudi nisu povjerovali u viziju Hrvatske koju su ponudili Željko Kerum i pjevač Mladen Grdović.

Sabora neće vidjeti ni bivši SDP-ovac Igor Peternel koji se okušao na listi Miroslava Škore.

Nakon 92 posto prebrojanih glasova, HDZ ima 66 mandata, a koalicija Restart 41.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar