FOTO: Maturanti Srednje škole Prozor spremni za maturalnu zabavu

Maturanti Srednje škole u Prozoru završili su gotovo sve pripreme vezane za maturalnu zabavu.

Urednici Ramskog vjesnika posjetili su gimnazijalce i računalne tehničare  u ovoj školi, njihove razrednike Ankicu Galić i Miru Pavličevića, te ravnateljicu škole Anđu Mlakić.

U razgovoru s ravnateljicom Srednje škole Pozor doznali smo da ove godine svoje srednjoškolsko obrazovanje završava 115 učenika koji su raspoređeni u pet razrednih odjela. Bravari i vodoinstalateri raspoređeni su u dva strukovna odjela koji broje 24 učenika, 22 učenika ekonomske struke-prodavači, 50 gimnazijalaca i 19 učenika  strojarske struke- računalni tehničar.

„Ove godine ispraćamo 115 maturanata. Nadam se da će uspjeti izdržati još ovo malo vremena što je preostalo, a onda sa srećom u nove pobjede. Ono što im ja pomalo zamjeram je previše ispijanja svakodnevnih kava u obližnjim kafićima, jer su malo više vremena trebali provoditi za knjigom. Svim maturantima želim sve najljepše u budućem životu. Onima koji neće nastaviti školovanje želim da što prije nađu posao koji žele raditi, a onima koji će upisivati daljnje školovanje želim da upišu ono što žele i da završe ono što upišu.“, kazala je Anđa Mlakić, ravnateljica Srednje škole u Prozoru.

Neki od maturanata žale za starim društvom i srednjoškolskim zgodama i nezgodama, pa čak i za profesorima, dok su pojedini maturanti bili brutalno iskreni i kazali kako jedva čekaju posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja, jer kako vele „Neka život ide svojim tijekom“.


„Ovaj osjećaj s kojim završavam svoje  srednjoškolsko obrazovanje je nemoguće definirati. Uzbuđenje je tu, kako zbog završetka srednjoškolskog obrazovanja i upisa na fakultet tako i zbog opraštanja od ovih predivnih ljudi, svojih prijatelja koji su na neki način postali dio mene. Sve ide svojim tijekom, ali ako mi to budemo željeli ostat ćemo u kontaktu i uvijek dobri prijatelji bez obzira gdje bili. Svoje školovanje pamtit ću po dobrim stvarima kao i  po dragim profesorima. Haljina i partner za maturalnu zabavu su spremni. Samo se čeka taj petak. Planiram upisati fiziku –istraživački smjer. Mjesto studiranja mi nije bitno. Gdje god budem učit ću i trudit ću se da ispoštujem svoje studentske obveze.“, kazala nam je maturantica gimnazijalka Anamarija Drinovac, voditeljica plesne skupine „Čigre“, umjetnička duša  koja će na svojoj  maturalnoj zabavi i zapjevati sa svojim bendom.


„Mogu reći da je predivan osjećaj svijest da ću uskoro završiti svoje srednjoškolsko obrazovanje i neću lagati ako kažem da sam ovo jedva čekala. Posebnu anegdotu iz ove škole i druženja ne mogu izdvojiti, jer je cijelo školovanje i svaki dan proveden tu jedna velika anegdota. Planiram upisati strojarstvo u Mostaru. Pripreme za prijemni još nisu počele, ali uskoro ću početi i to pripremati. Crvena haljina i partner čekaju petak.“, otkrila nam je Melani Sičaja, gimnazijalka Srednje škole u Prozoru.

„Društvo će mi sigurno  mnogo nedostajati, naši dnevni rituali i zezancije. Planiram upisati radiologiju. Partnerica za maturalnu zabavu je moja kolegica Ana Kuraja. A ne smijem reći tko mi je najdraži profesor jer mi profesor Miro Pavličević još nije opravdao sve sate.“, našalio se Stjepan Džidžić, učenik gimnazije Srednje škole u Prozoru.


„ Dijelom mi je žao što završavam ovo svoje školovanje, jer su ovo ipak najljepši dani u našem životu. Planiram upisati sestrinstvo u Mostaru. Haljina je spremna, a moj partner je Mijo Peranović.“, otkrila nam je Lucija Baketarić maturantica Srednje škole u Prozoru, smjer računalni tehničar.

Proslava mature je u petak,15. svibnja 2015. godine,započet će svetim misnim slavljem u 18 sati u župnoj  crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, nakon čega će uslijediti fotografiranje s maturantima.

Nakon fotografiranja, maturanti i profesori će se uputiti mimohodom do Motela „Rama“ gdje će u 20 sati započeti svečana večera i zabava. 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar