Foto: Najotkačeniji bazeni na svijetu

Čileanski bazen San Alfonso Del Mar najveći je bazen na svijetu. Velik je poput 20 olimpijskih bazena, nalazi se na obali Tihog oceana, u blizini grada Algarroboa, a napunjen je sa 250 milijuna litara morske vode – izgleda poput mora!Bazen je otvoren 2006. godine nakon gotovo pet godina radova, za njegovu izgradnju potrošeno je 1,5 milijardi dolara, a za godišnje održavanje potroši se 3 milijarde dolara.

San Alfonso Del Mar, �ile

San Alfonso Del Mar, Čile – Čileanski bazen San Alfonso Del Mar najveći je bazen na svijetu. Dugačak je čak 1136 metara, dubok je 35 metara, a sadržava oko 250 tisuća litara vode. Impresivni bazen građen je gotovo pet godina. Budući da se nalazi uz Tihi ocean, u njemu se nalazi morska voda koja se redovito mijenja novom. Unatoč tomu, temperatura vode iznosi oko 26 stupnjeva.

Badeschiff, Berlin, Njema�ka

Badeschiff, Berlin, Njemačka – Iako je ljeto sinonim za uživanje na plažama, pravi užitak moguće je pronaći i na bazenima. Na svijetu ih ima doista mnogo, a mi vam donosimo pregled onih najotkačenijih. Berlinski bazen Badeschiff leži na rijeci Spree koja je previše zagađena da bi se u njoj kupalo. No, zato pravu uživanciju nudi bazen kojega se prekriva kada postane prehladno kako se kupači ne bi prehladili.

Blue Lagoon Geothermal Spa, Island
Blue Lagoon Geothermal Spa, Island – Plava laguna islandski je dragulj Grindavika, ali i cijelog Islanda poznat zbog bogatih geotermalnih karakteristika. Bazen griju tople podzemne vode, a svaka dva dana voda se mijenja i to putem prirodnih i umjetnih filtera. Voda se, dakle, grije ispod površine zemlje što znači da sadržava i zdrave minerale pa je zbog toga mnogi smatraju i ljekovitom.

Devil's Pool, Viktoriji slapovi, Južna Afrika
Devil's Pool, Viktoriji slapovi, Južna Afrika – Jedan od najstrašnijih bazena na svijetu nalazi se na vrhu poznatih južnoafričkih Victorijinih slapova. Nosi naziv 'Vražji bazen' i to zato što kupači mogu tijekom kupanja gledati preko slapova u duboke ponore. Dakako, postoji zaštitni zid koje kupače sprječava da se strovale u vodene provalije.

Golden Nugget, Las Vegas
Golden Nugget, Las Vegas – Golden Nugget bazen nalazi se u Las Vegasu, a mnogi za njega kažu da je najstrašniji bazen na svijetu. Zašto? Jer plivate s morskim psima. Točnije, dojam je takav jer su morski psi, srećom, odvojeni od vas debelim staklom. Dakle, rizika nema, a užitak je zajamčen.

Hotel Villa Mahal, Turska
Hotel Villa Mahal, Turska – Bazeni koji se nalaze u sklopu turskog hotela Villa Mahal pravo su čudo i prema nekim ocjenama, najljepši na svijetu. Zbog optičke varke imate dojam da su beskrajni, odnosno da su se nebo i voda spojili te da granice nema.

Intercontinental Hotel, Hong kong
Intercontinental Hotel, Hong kong – Intercontinental hotel u Hong Kongu ima mnogo zanimljivosti kojima se može pohvaliti, a jedna od njih su i bazeni. Skup od tri bazena nalazi se na vrhu trećeg kata s kojeg se pruža pogled na luku Victoria. Svaki bazen ima različitu temperaturu pa je tako u jednom voda topla, u drugom vruća, a u trećem hladna. Izbor je na gostu!

Living Room Pool, New York
Living Room Pool, New York – Njujorški bazen Living Room Pool izgrađen je u luksuznom stanu, točnije u dnevnom boravku stana. Daje pravi osjećaj i glamura, a u njemu se mogu okupati samo oni dubljega džepa.

Nemo 33, Bruxelles, Belgija
Nemo 33, Bruxelles, Belgija – Belgijski bazen Nemo 33 najdublji je unutarnji bazen na svijetu, a ispunjen je visoko filtriranom izvorskom vodom. Bazen služi za ronjenje, ali i snimanje filmskih scena. Ronioci mogu istraživati sustav podvodnih špilja, a budući da je voda topla, ne trebaju im ronilačka odjela.


Ocean Dome, Miyazaki, Japan – Bazen Ocean Dome u Japanu najbolja je alternativa plaži. Bazen ima veliki pomični krov koji simulira sunce i nebo. Kupačima nudi i lažni vulkan, lažni pijesak i lažne valove. No, sve je izvedeno tako dobro da zaista imate dojam kao da ste na pravoj plaži.

Pamukkale Pools, Turska
Pamukkale Pools, Turska – Turski Pamukkale bazeni ostavljaju bez daha zbog svojih bijelih terasa koje su smještene unutar bazena. Svijetle boje kalcija i vapnenca stvaraju dojam polica u vodi. Uz to, bazen je bogat i mineralima pa ga smatraju i ljekovitim.

Rangali Island, Maldivi
Rangali Island, Maldivi – Maldivi imaju divne plaže, ali i divne bazene. Jedan od njih je i bazen koji se nalazi u sklopu odmorišta Rangali Island. Specifičan je po tome što nema rubova, odnosno dizajn je takav da ih ne vidite pa imate osjećaj da sami plutate oceanom.

Sacred Pool, Turska
Sacred Pool, Turska – Turska se može pohvaliti i svojim 'Svetim bazenom'. U njegovim dubinama nalaze se stupovi i ostale ruševine iz povijesnog grada Hierapolisa. Prirodni dotok kalcija osvježava bazen i održava temperaturu.

SkyPark At The Marina Bay Sands, Singapur
SkyPark At The Marina Bay Sands, Singapur – Singapurski SkyPark na Marina Bay Sandsu nudi tzv. beskonačni bazen sa savršenim pogledom. Smješten je na vrhu tri kule i najskuplji je bazen na svijetu. Voda se neprimjetno prelijeva preko ruba i taj prizor oduzima dah.

The Library Blood-Red Pool, Koh Samui, Tajland
The Library Blood-Red Pool, Koh Samui, Tajland – Tajlandski 'Krvavi bazen' nadaleko je poznat po svojoj crvenoj boji vode. No, voda nije bojana pa nema straha da ćete izići iz vode crveni. Za boju je, naime, odgovorna kombinacija crvenih, žutih i narančastih pločica od kojih je napravljen bazen.

Ubud Hanging Gardens, Bali, Indonezija
Ubud Hanging Gardens, Bali, Indonezija – U sklopu visećih vrtova Ubud na Baliju nalaze se i impresivni bazeni. Turisti imaju priliku pogledati na dolinu iz bazena koji je smješten visoko te uživati u bazenama koji su smješteni nisko i nude pogled na predivne vrtove. U svakom slučaju, riječ je o nezaboravnom iskustvu.

Umaid Bhawan Palace Zodiac Pool, Indija
Umaid Bhawan Palace Zodiac Pool, Indija – U sklopu indijske luksuzne Umaid Bhawan Palace nalazi se podzemni bazen Zodiac. Bazen je prekriven sa zlatnim pločicama koje na dnu prikazuju 12 znakova Zodijaka. Pomalo jezivo iskustvo, ali istodobno i vrlo privlačno.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing