Foto: Održana Božićna priredba u Domu kulture u Prozoru

Danas je, u 12 sati u Domu kulture u Prozoru,  održana  božićna priredba „Mali Božić“ koju su organizirali: Osnovne škole s područja općine Prozor-Rama koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu (OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, OŠ Maraka Marulića Prozor, OŠ Veselka Tenžere Uzdol, OŠ Ivana Mažuranića Gračac), UGRPP „Djeca nade" Prozor-Rama, Dječji vrtić „Ciciban" Prozor-Rama i JU KSC Prozor-Rama.

U sklopu ove manifestacije, u holu Doma kulture je upriličen i prodajno izložbeni sajam  rukotvorina.

Današnju božićnu priredbu otvorili su mališani Dječjeg vrtića Ciciban u Prozoru s pjesmama „Pada zimska noć“, „U to vrijeme godišta“, „Budimo radosni“, „Radujte se narodi“; recitacijama: „Snješko bez nosa“ i „Čestitka“te igrokazom „Isusu za rođendan“  koji su  izveli Gabrijela Kapčević, Ivano Jelić, Lucija Pivić, Marin Đapić, Lana Bešker i Iva Bilić.

Učenici  OŠ Veselka Tenžere Uzdol  izveli su  recitaciju „Zvijezdo mala“  i „Božićni igrokaz“.

Učenici Osnovne škole Marka Marulića Prozor  sa svojim nastavnicima i učiteljima su također bili dio današnje predbožićne radosti pjevajući  „Kad sve utihne“ i „Djetešce nam se rodilo“, a ritmička skupina nižih razreda OŠ Marka Marulića „Zvjezdice“  izvela je plesnu koreografiju.

Učenici  OŠ fra Jeronima Vladića Ripci i učenici OŠ Marka Marulića Prozor su  zajedno izveli folklornu koreografiju „Zapivajmo kolegice moje nek se naše uspomene spoje“.

Učenici OŠ Ivana Mažuranića Gračac su  svojim igrokazom poručili:  „U svetoj noći Isus će doći“.

Poruku ljubavi i mira uputili su  i učenici OŠ fra Jeronima Vladića iz Ripaca pjesmama: „Veseli se majko Božja“  i „Betlehemska sveta noć“ , s igrokazom „Svjetlo nade“ te  plesnom koreografijom „Sretan Božić svakome“.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ove manifestacije, organizatorima, medijskim pokroviteljima, a na poseban način zahvaljujemo učenicima i njihovim nastavnicama i nastavnicima, učiteljicama i učiteljima i odgajateljicama koji su marljivo pripremali program za ovu priredbu.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar