FOTO: Održana Javna rasprava o Nacrtu plana centar Prozor

Danas je u dvorani Doma kulture u 10 sati održana Javna rasprava o nacrtu Regulacijskog plana centra Prozor.

Na ovoj raspravi sudjelovao je načelnik općine Prozor Rama Jozo Ivančević sa svojim pomoćnicima, stručni tim iz Mostara, predsjednik Općinskog vijeća Esad Dželilović te dvadesetak građana Prozora koji su postavljali pitanja i iznosili prijedloge i sugestije.

Razgovaralo se o parkirališnim mjestima, bespravno izgrađenim objektima, širini pojedinih ulica, kružnom toku, problemima u Ulici Mahala, izgradnji i rušenju pojednih zgrada, uređenju gradskog parka, zgradi policije, problematici „Putnika“, tržnice i Srednjoškolskog centra, autobusne stanice i ostaloga.

Zatražili smo izjavu za Ramski vjesnik od Ivice Tomića, pomoćnika Načelnika koji je kazao sljedeće:

„ Danas smo, nakon izlaganja Nacrta  plana na javni uvid, imali Javnu raspravu. Žao mi je što nije bilo više ljudi na ovoj Javnoj raspravi. Općina je pokušala koliko je god mogla riješiti probleme u prostoru. Mi već imamo zaprimljen određeni broj primjedbi od strane građana, a evo i danas na ovoj javnoj raspravi je iznesen određeni broj primjedbi. Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, a mi ćemo pokušati da sve izneseno ukomponiramo u Plan i da se Plan doradi u sklopu primjedbi koje je moguće udovoljiti. Sve će primjedbe i prijedlozi koji ne budu uneseni u Plan biti pismeno obrazložene. Nakon toga će se Plan upotpuniti, a taj isti Plan će ići na Općinsko vijeće kao prijedlog za koji će vijećnici imati mogućnost glasovanja. Nakon toga ćemo utvrditi daljnje procedure.“

Osnovna koncepcija Regulacijskog plana centar Prozor je usmjerena na uređenje i izgradnju skoro cijelog šireg urbanog prostora Prozora s kompletnim rješenjima prometa i infrastrukture i otvaranja novih mogućnosti za razvoj i izgradnju.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar