• Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim
  • Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim

Foto: Osobitosti Božićnog sajma koje ga čine drugačijim

Priprava za Božić počinje Došašćem ili Adventom. Kroz to razdoblje od 4 tjedna vjernici idu na mise zornice kako bi se što bolje duhovno pripremili za Božić.

Advent je i razdoblje vanjske pripreme za najradosniji blagdan kao što je ukrašavanje ambijenta u kojem se živi te brojne druge manifestacije koje unose božićno ozračje.

Jedno od takvih vanjskih zbivanja ili priprema za Božić je bio i sajam u Prozoru koji je ove godine bio drugi po redu i odvijao se 17. i 18. prosinca 2017. godine na Trgu Josipa Stadlera u Prozoru. Za organizaciju i uspjeh sajma može se uvijek naći zamjerka ili neki novi prijedlog kako bi idući bio još bolji.

Ovogodišnji sajam je imao svoje zanimljivosti koje možda posjetiteljima nisu toliko bile uočljive koliko samim sudionicima i objektivu našeg fotoaparata.

Vrijeme je bilo prohladno, posebice drugog dana, odnosno u ponedjeljak 18. prosinca. Ipak, izlagači su tu bili pored svojih štandova. Kada ih više nije mogao zagrijati plamen ognja, plesali su, pravili zanimljive vlakiće… Oni su se jednostavno družili; Časna sestra Marinela koja je uz podršku župljana i prijatelja organizirala humanitarni štand za podršku sestri Ani Uložnik koja je misionarka na Haitiju, kuhari Srednje škole Prozor, roditelji i drugi članovi obitelji udruge „Djeca nade“, Ana i Slavko Jurić, učenici OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, Ljubica Sabljo i Marina Bešker-Tokić sa svojim ručnim radovima, JU Centar za osobe sa posebnim potrebama, članovi zadruge „Provita“, Mažoretkinje kluba „Rama“,  djelatnici KSC-a sa pomagačima i prijateljima. I kada su posjetitelji bili tu i kada nije bilo nikoga oni su bili jedna zanimljiva i skladna ekipa.

Jedan štand je bio na svoj način poseban. Oko njega su se stalno vrtili kuhari i konobari. Ekipa koju su činili Marinela Budim, Mihael Topić, Ana Jukić, Antonela Juričić, Stjepan Džidžić, Irena Budim, Antonio Ćališ, Mirela Bradić, Mateo Pavlović, Ana Džankić i Jelena Raič.   Ta vrijedna skupina učenika kuhara i konobara, ne mareći što je hladno, što su neki morali putovati do Prozora ili što možda nisu cijeli dan jeli,  neprestano je pripremala palačinke koje su premazivali sa džemom od šipka koje je pripremila zadruga „Provita“. Malo tko je odolio toj slastici.

 

Među tim kuharima posebno se isticao jedan simpatični dečko, Mihael Topić, učenik prvog razreda koji je stalno pripremao palačinke i onako masteršefoski ih prebacivao u zraku. Njemu nije smetala hladnoća, nije mu bilo teško vozariti kao i ostale kolege da bi bio dio ovog sajma i pokazao svoje umijeće.

Posjetitelji koji su probali njegove palačinke i vidjeli vještinu sigurno su poželjeli takvog kuhara. A zamislite, u samo dan i po napravio je više od 400 palačinki.

Ako tako bude nastavio ne bismo se trebali iznenaditi ako ga vidimo u nekom kuharskom šou programu na televiziji kao što je onaj RTL-ov „Tri, dva, jedan, kuha“.

Što li će nam tek iduće godine ti kuhari pripremiti? Nadamo se opet nečemu posebnom.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing