Foto: Otvoren jubilarni 10. Sajam Dani šljive Prozor- Rama 2015.

Danas je Prozoru otvoren jubilarni, deseti po redu Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani šljive Prozor-Rama 2015”.
Sajam su svečano, uz zdravicu ramskom šljivom, otvorili općinski načelnik dr.Jozo Ivančević, prof.dr. Halil Omanović, direktor IFAD-ovog Ureda za koordinaciju projekata u BiH i Karin Hoerhan, voditeljica GIZ-ovog programa ProLocal u BiH.
Obzirom da je ovo 10. jubilarni Sajam, pomoćnik načelnika Josip Juričić je u ime Organizacijskog odbora predstavio karakteristike ovoga i dosadašnjih sajmova.

Direktor IFAD-ovog Ureda za koordinaciju projekata u BiH Halil Omanović kazao je u svom obraćanju da ovaj UN-ov međunarodni fond za poljoprivredni razvoj u BiH financira projekt "Poboljšanje životnih uvjeta na selu" u kojem sudjeluje i oćina Prozor-Rama. Dodao je da su tijekom 2014. i 2015. godine u općini Prozor-Rama provedene sanacije i rekonstrukcije putova za Gmiće, Periće i Donju Vast kojima su poboljšani uvjeti života na selu, a koje je IFAD podržao s oko 350.000,00 KM. Omanović je istaknuo da uskoro započinje još jedan kapitalni projekt u ovoj općini, koji će biti financiran sredstvima ovog UN-ovog fonda za razvoj sela, a to je izgradnja suvremene gradske tržnice u Prozoru. 
Sajam se održava u Gradskoj sportskoj dvorani, a na njemu se predstavlja stotinjak izlagača.

Prvoga dana Sajma predviđeno je predstavljanje gastro ponude, održavanje okruglog stola – radionica, kao i početak rada ocjenjvačkih komisija.

U 17 sati, službeno je zatvaranje Sajma koji će sutra u 9:30 nastaviti s radom.
Drugoga dana Sajma planirano je održavanje radionice na temu poljoprivrede kao i poslovnih susreta. Pred kraj rada Sajma, uz zabavni program, uslijedit će dodjela nagrada i priznanja.

I ove godine prihod od ulaznica na Sajmu ide UGRPP „Djeca nade“ Prozor-Rama koja ima i svoj štand na ovome Sajmu.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar