FOTO: Peta korizmena nedjelja u župi Uzdol

FOTO: Peta korizmena nedjelja u župi Uzdol

Kao i prethodnih i ove Pete korizmene (Gluhe) nedjelje u župi sv. Ivana Krstitelja Uzdol, nakon nedjeljnih sv. Misa, upriličena je pobožnost križnoga puta na otvorenome. Nedjeljna euharistijska slavlja u župnoj crkvi predslavio je mjesni župnik Miljenko Džalto.
Sama pobožnost započela je u 15 sati okupljanjem vjernika kod prve postaje ponad zaseoka Kolakušići.

Ovo-nedjeljnu pobožnost predvodio je župnik župe sv. Ilije Proroka Doljani, fra Andrija Jozić moleći i čitajući promišljanja Ispita savjesti prema pojedinim postajama križnog puta.

Veliki drveni križ od prve postaje ponio je fra Andrija, a ostale križonoše bili su slijedeći vjernici: Jure Zadrić, Mile Martinović, Marko Dedić, Ivica Jurić, Tomica Vidakušić, Dragan Zadrić, Ivan Ratkić (Fabijanov), Slavko Barešić, Ivan Kolakušić (poštar), Ivan Vidović (Franjin), Nikola Cvitanović (tajnik), Jure Knežević (Pepin).

Uspinjući se Uzdolskom kalvarijom, molitvu krunice između postaja predvodile su mlade čitačice: Marija Krajnović, Marija Stojanović i Marija Tadić, a tekst himna Stala plačuć tužna mati pjevao je dio članova župnog zbora „fra Stjepan Barešić“.

Po dolasku na vrh uzvišenja Gradac točnije kod zavjetne kapelice blažene Majke Terezije, a nakon završetka pobožnosti, nazočnima se obratio vlč. Miljenko, zahvalivši se dragome Bogu, svima onima koji su koračali i molili u ovoj i prethodnim pobožnostima križnoga puta, te svima koji su na bilo koji način pridonijeli da sve bude dostojanstveno.

Poslije pjevanja pjesme Došli smo ti Majko draga, te završnog blagoslova, a prije zajedničkog fotografiranja nazočnima se obratio i fra Andrija, koji je između ostaloga pozvao nazočne da ne posustaju u obavljanju ove pobožnosti.

Unatoč tmurnom i prohladnom vremenu, u pobožnosti križnoga puta koračalo je 184 hodočasnika.

Ozvučenje je nosio Žarko Madžar, a kao i prethodnih nedjelja nakon završetka pobožnosti, veliki drveni križ vratio je Jakov Kolakušić.
Kako će na Nedjelju Muke Gospodnje (Cvjetnicu) pobožnost križnoga puta na otvorenome za župe ramskoga dekanata biti upriličena u župi Rama-Šćit, vlč. Džalto obavijestio je i pozvao nazočne da sudjeluju i na ovoj pobožnosti.

uzdol.com

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar