Foto : Proslavljen blagdan Male Gospe na Šćitu

U nazočnosti više tisuća vjernika i suslavlje desetak svećenika, danas je u župi Rama-Šćit svečano proslavljen blagdan rođenja blažene Djevice Marije – Mala Gospa.Svečanu svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao fra Ivan Šarčević,profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i gvardijan na Bistriku /Sarajevo/.

Od ranih jutarnjih sati na Šćit su stizale kolone hodočasnika pješaka ,te autobusima i osobnim vozilima iz župa Središnje Bosne, Uskopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, Hercegovačkih župa, kao i Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske Krajine, Slavonije, Zagreba i Dubrovnika, Austrije, Njemačke pa sve do Kanade.
Prije sv.mise, a u povodu obilježavanja Dana općine Prozor Rama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-ploča s imenima ramskih žrtava kroz protekle ratove, a Opijelo za pokojne izmolio je ramski gvardijan Fra Tomislav Brković.

Priprava za blagdan Male Gospe započela je Trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice sv. misu za dobar početak nove školske godine predvodio je  je  fra Branko Malekinušić, župni vikar iz Uskoplja.  Pod ovom sv. misom upriličen je blagoslov školaraca, učitelja, nastavnika i profesora. Priprava je nastavljena u subotu  sv. misom za hodočasnike, koju je predvodio fra Mario Jelić, župni vikar iz Jajca. Svetu misa Uočnicu je predvodio fra Mirko Filipvić,samostanski i župni vikar sa Plehana.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar