FOTO: Svečano obilježen Dan OŠ fra Jeronima Vladića Ripci

Danas je svečano obilježen Dan OŠ fra Jeronima Vladića Ripci. Povodom ovog dana održana je svečana prireba koju su pripremlili učenici i učitelji.

Na početku programa sve nazočne učitelje, učenike, roditelje, načelnika općine gosp. Jozu Ivančevića, predstavnike Ministarstva prosvjete HNŽ-a, predstavnike Zavoda za školstvo i ravnatelje osnovih škola s područja općine Prozor-Rama pozdravio je ravnatelj škole Ivo Iličić. Svima je čestitao dan škole i zaželio dobrodošlicu.

Zatim je školski zbor pod vodstvom  prof. Sonje Jozić pjesmom uveo sve nazočne u današnji program priredbe.

Nastavnik povijesti Dragan Mišura je  u nekoliko kratkih crtica podsjetio je  na čovjeka koji  sve  okupio na današnjoj priredbi  i po kojem  škola nosi s ponosom njegovo ime.

Središnji događaj priredbe bio je performans u obliku predodžbe o legendi Divi Grabovčevoj koja je postala svojevrstan brend ramskog kraja. To je priča o djevojci koja je postala simbol časti i poštenja ispričana u različitim umjetničkim  oblicima.

Program je završio noćnom muzikom-Dubrovačkih trubadura  u izvedbi školskog zbora.

Zatim je druženje nastavljeno u prostorijama škole u Ripcima, uz zajednički ručak i  glazbu i izvedbi tamburaškog sastava Rama-Šćit.
 

Tekst i foto: Nikica Beljo
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar