FOTO: Svečano obilježena 23. obljetnica brigade "Rama"

U organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je svečanim programom obilježena  23. obljetnica osnivanja brigade "Rama“.

Program je započeo polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim ramskim braniteljima u Prozoru u 10 sati.
Nakon polaganja vijenaca uslijedio je svečani program u Domu kulture u kojem je prikazan film o brigadi "Rama".

Prije same projekcije filma prisutnima se obratio načelnik općine prozor Rama dr. Jozo Ivančević, a u glazbenom dijelu programa nastupila je Etno skupina "Čuvarice".

Prisutni su, u hodniku Doma kulture, imali priliku pogledati i Izložbu ratnih fotografija brigade "Rama" među kojima su izloženi i učenički radovi osnovnih škola s područja naše općine, na temu "Brigada Rama-HVO".

Nakon kratkog druuženja po završetku filma uslijedio je svečani mimohod do župne crkve u Prozoru na kojem su sudjelovali članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Mažoretkinje KUD-a "Hrvatska sloga", Limena glazba Oružanih snaga i građani.

Sveto misno slavlje za poginule ramske branitelje predvodio je don. Miljenko Džalto, župnik župe Uzdol uz koncelebraciju osam (8) svećenika. 

Don. Miljenko se u svojoj propovijedi prisjetio ratnog vremena kada su Ramljaci bez struje i vode ipak radosno išli u očuvanje svoje očevine.
Poručio je kako moramo biti jedno i zajedno te čuvati to zajedništvo, a međusobnu ljubav dijelima pokazivati.

"Danas, na ovaj dan uoči blagdana Duhova- rođendana Crkve, obećajmo da ćemo ovdje cvjetati i plodove donositi. Neka ovaj dan  ubuduće bude Dan ponosa, radosti i zahvalnosti prema poginulim braniteljima", kazao je don Miljenko.

Na koncu misnog slavlja prozorski župnik don Stipo Knežević se zahvalio svima koji su sudjelovali na ovom svečanom događaju i misnom slavlju, a na poseban način se zahvalio prosvjetnim djelatnicima i učenicima koji su došli u velikom broju.

Nakon misnog slavlja je u crkvenom dvorištu uslijedio domijenak za sve prisutne uz glazbu "PAB" benda iz Prozora.

U sklopu 23. obljetnice brigade "Rama večeras će se u 19 sati igrati utakmica između rekreativaca iz Iloka i rekreativaca iz Rame.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar