FOTO: Tradicionalna Božićna priredba OŠ fra Jeronima Vladića Ripci

I ove godine učitelji i učenici OŠ fra Jeronima Vladića pripremili su tradicionalnu božićnu priredbu.

Pripremom priredbe kod učitelja, a posebno kod učenika stvara se osjećaj zadovoljstva što mogu na trenutak prenijeti dio božićnog ozračja koje vlada povodom božićnih blagdana u školi.

Kroz protekle godine božićne priredbe postale su lijepa i jedinstvena prigoda da se učenici, učitelji i roditelji sretnu izvan uobičajenih programa i školskih obveza. Božić je puno više od svjetlucavih nakita, blještavih reklama, mirisa kolača u našim domovima. Božić je stanje duše. Njegova prisutnost se očituje u našim riječima, pjesmama i susretima.

Priredba je započela božićnom čestitkom ravnatelja škole Ive Iličića, zatim je nastavljena izvedbom pjesama školskog zbora, kratkim recitacijama i igrokazima.

Folklorna sekcija vratila nas je u vremena u kojima se Božić obilježavao na drukčiji način. Oni su izveli neke tradicionalne pjesme, igre i običaje kao nekad za Božić. Prije samog kraja programa učenici ritmičke sekcije uputili su  zajedničku božićnu čestitku nazočnima na priredbi.

Nakon priredbe druženje  djelatnika  nastavljeno je u prostorijama škole uz tradicionalni božićni domjenak.

Božićne priredbe održane su i u područnim školama  Rumbocima, Orašcu i Kovačevu Polju.

Pripremom i izvedbom božićnih priredbi ujedno završava i prvo obrazovno razdoblje, a učenici idu na zimski raspust koji će trajati do 12. siječnja 2015. godine.
 
Čestit Božić, uspješnu i sretnu Novu godinu žele Vam učenici i djelatnici OŠ fra Jeronima Vladića Ripci.

Nikica Beljo
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar