FOTO: Učenici u akciji pošumljavanja

U sklopu volonterske akcije „Let's do it-1000 000 sadnica za jedan dan“ učenici iz eko sekcija OŠ fra Jeronima Vladića Ripci i učenici OŠ Marka Marulića Prozor sudjelovali su u akciji pošumljavanja na lokalitetu Makljen.

Organizator ove akcije je ŠGD JP Šume Hercegovačko-neretvanske županije. Učenici su ukratko  imali priliku upoznati se sA zaštitom šuma i njihovom značenju za čovjeka i okolinu.

Cilj ove akcije je  da se učenici educiraju o važnosti očuvanja šuma, okoliša, upoznaju sa šumskim biljkama i životinjama te o potrebi sprječavanja  požara i posljedica požara.

Nakon uvodnog predavanja krenulo se u akciju pošumljavanja u kojoj su zasađeni smreka,divlja jabuka, divlji kesten i pitomi orah. Učenici su marljivo odradili svoj zadatak uz nadzor ravnatelja i učitelja. Iako će se potpuni efekti rada učenika osjetiti tek u sljedećim godinama, svi nazočni mogu biti sretni i zadovoljni učinjenim, jednako kako i majka priroda.

Po završetku akcije učenici su se okrijepili uz sendviče, sokove i slatkiše koje je sponzorirao Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a i Lasta Čapljina. Djelatnici ŠGD JP Šume Hercegovačko-neretvanske županije zahvalili su ravnateljima, učiteljima i učenicima na odazivu i suradnji na akciji pošumljavanja.

Nikica Beljo

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar