• FOTO/VIDEO: Sindikalisti Doma zdravlja prosvjedovali: “Zaslužili smo i mi 1080 maraka”
  • FOTO/VIDEO: Sindikalisti Doma zdravlja prosvjedovali: “Zaslužili smo i mi 1080 maraka”
  • FOTO/VIDEO: Sindikalisti Doma zdravlja prosvjedovali: “Zaslužili smo i mi 1080 maraka”

FOTO/VIDEO: Sindikalisti Doma zdravlja prosvjedovali: “Zaslužili smo i mi 1080 maraka”

Prosvjedni skup članova Sindikata zaposlenika Doma zdravlja Mostar održan je jutros kod zgrade Doma zdravlja u Mostaru. Zaposlenici Doma zdravlja, a članovi sindikata prosvjeduju zbog neisplate novčane pomoći radnicima Doma zdravlja uslijed visoke inflacije i pada životnog standarda te sve lošijeg materijalnog položaja članstva.

Prosvjedni skup održavan je u vremenskom razdoblju od 10 do 10.30 sati

https://www.facebook.com/watch/?v=1533033933862395

“Ovdje smo napravili prosvjed iz jednog jednostavnog razloga. Nismo dobili nikakvu novčanu pomoć. Mislim da to nismo zaslužili”, kazala je predsjednica Sindikata Doma zdravlja 2020. Jako puno bi nam značilo 1080 maraka za potrebe života. Inflacija je otišla, životni standard pao. Mi smo i koronu odradili, dežure, nikad nismo dobili ništa mimo plaće. Smatram da smo zaslužili novčanu pomoć”, kazala je predsjednica sindikata Marija Šanje.

Prosvjed su podržali i čelnici strukovnih sindikata

“Nitko ni od direktora, ni od upravnih vijeća, ni od ministara u Vladi, ni od premijera Vlade, niko nije došao da ih podrži, niti se oglasio povodom zahtjeva, a ovo je upravo prava adresa, premda oni kažu da nije”, kazao je Dalibor Vuković, čelnik županijskog strukovnog sindikata. Kazao je da su zdravstveni djelatnici uvijek prvi na linijama obrane, a da izostaje konkretna pomoć njima i njihovim obiteljima da prežive.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing