“FRA GRGO MARTIĆ”: Ravnateljica još nije prijavila profesora za kojeg se sumnja da je iznuđivao učenike

“FRA GRGO MARTIĆ”: Ravnateljica još nije prijavila profesora za kojeg se sumnja da je iznuđivao učenike

Slučaj iznuđivanja učenika od strane jednog profesora u Gimnaziji fra Grge Martića u Mostaru, o čemu je do saznanja došao portal Hercegovina.info, nije prijavljen ni MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, ali ni Tužiteljstvu HNŽ. 

Potvrđeno nam je to i u policiji i u Tužiteljstvu. “Tužiteljstvo o navedenom događaju za sada nije zaprimilo nikakvu prijavu”, kazala je ispred Tužiteljstva Ana Rajić. Isto je za Hercegovina.info rekao i glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić, odnosno da “ne postoji nikakva prijava po tom pitanju”.

Podsjetimo, još početkom prosinca Hercegovina.info je došla do saznanja da je u navedenoj školi jedan od profesora pod sumnjom da je iznuđivao od učenika novac, a što je ravnateljica Zdenka Leženić zakonski bila dužna prijaviti.

Kako neslužbeno doznajemo, profesora su snimile nadzorne kamere, gdje se vidi kako uzima novac od malodobnog učenika, nakon čega je sve i priznao. Ravnateljica škole po prvim nam je saznanjima potvrdila da je dobila informacije o ovom slučaju.

“U petak sam dobila neke informacije. Bez suočavanja sa svim sudionicima događaja ne mogu reći ništa pouzdano”, rekla nam je ravnateljica škole 5. prosinca.

Nakon toga smo uputili dva upita o navedenom slučaju, i je li sve prijavljeno nadležnim organima, no dalje se nije javljala.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing