Frama Rumboci: Pripreme za 6. Framafest

„U nebu je potpuna sreća“

A potpune sreće ne bi bilo kad bi našim ušima manjkalo glazbe ili barem nečega čemu je zemaljska glazba blijeda slika. I zato mi na svoj ljudski način zamišljamo  nebo s pjevanjem anđeoskih zborova.Nema neba bez glazbe i pjevanja.

I sveta Crkva je malo nebo na Zemlji, u kojoj mora vladati  zanosna, harmonična pjesma koja pjeva o kršćanskoj radosti, smislu života i postojanja.

Mladi Framaši župe Rumboci već dugi niz godina uz korepeticiju Ivane Nikolić animiraju i svojim pjevanjem uljepšavaju nedjeljna misna slavlja. Način na koji to ovi mladi rade je izuzetno prihvatljiv jer se svatko može pronaći u tipu i odabiru pjesama koje pjevaju.Važno je istaknuti da su mladi prisutni u slavljenju misa svake nedjelje kroz cijelu godinu, a također su dio i  važnih svečanosti u župi kao što su sv. Pričest, Krizma, patron župe, Božić, Uskrs…

No međutim, u njihovom djelovanju kroz bratstvo Franjevačke mladeži posebno mjesto zauzima dugogodišnje učešće na festivalu duhovne glazbe Framafest.

Ideja o nastupanju rodila se prije šest godina a glavni „krivac“ je tadašnji župnik fra Mario Radman uz čiju pomoć su „probili led“ svojim učešćima na festu.Ni danas ne izostaje potpora njihova sadašnjeg asistenta fra Jure Perića.

Uz predan rad samih članova koji se uvijek pobrinu za neki dobro osmišljen tekst, svesrdnu pomoć u radu daje im  voditeljica zbora, prof Sonja Jozić, koja je i najvećim dijelom autorica glazbe za njihove pjesme.

S pravom možemo reći da je ovo jedna od najaktivnijih frama na području našeg dekanata koja i ove godine ima u pripremi novu pjesmu s kojom treba nastupiti šesti put na Framafestu.

Svake godine uspješno su prolazili audicije, a istome se nadaju i ove godine.Da su uspješni i stalni kreatori potvrdile su i brojne pozitivne izjave i pohvale od strane Nacionalnog vijeća Frame Bosne Srebrene kao i organizacijskog vijeća festivala.

„Lijepa riječ otvara svaka vrata“

Nadamo se da će ovim mladima glazbenicima biti ovorena vrata i prolaz na daljnim nastupima ili pak u nebo potpune sreće s kojom smo ovu priču i započeli.

U prilogu donosimo skladbe s kojima su se mladi framaši do sad predstavljali na Framafestu:

• Vjerujem u život

• Ljubav vodi sve

• Tvoja riječ

• Pođi i ti

• Lutam

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar