I Francuska bi mogla napustiti EU

I Francuska bi mogla napustiti EU

Ukoliko bude izabrana za predsjednicu Francuske, Le Pen će, u prvih šest mjeseci svog mandata zakazati referendum o takozvanom “Frexitu”

Liderka Nacionalnog fronta i kandidatkinja za predsjednicu Francuske Marine Le Pen ponovila je na stranačkom skupu u Lyonu da, ukoliko bude izabrana za predsjednicu, planira održati referendum o izlasku Francuske iz EU i povratiti franak kao službenu valutu u zemlji. Ona je u obraćanju stranačkim pristalicama kazala da će, ukoliko bude izabrana za predsjednicu Francuske, u prvih šest mjeseci svog mandata zakazati referendum o takozvanom “Frexitu”, a da s Europskom unijom planira pregovarati o granicama i valuti.

Le Pen je također, jasno poručila kako želi da Francuska napusti integriranu komandu NATO-a te izgraditi kapacitete kojim bi zemlja osigurala vlastitu obranu. Liderka krajnje desničarske stranke je obećala da će, ukoliko bude izabrana, iskorijeniti terorizam unutar Francuske i da će imati “nultu toleranciju” za delikvente. Ona je na kraju dvodnevne konferencije, kojom je započela kampanju za francuske predsjedničke izbore, izjavila da će povećati kapacitete obavještajne službe i učiniti da strani državljani, koji budu osuđeni u Francuskoj, zatvorske kazne izdržavaju u svojim domovinama.

Le Pen je na stranačkom skupu u Lyonu istaknula da Francuskoj prijete dva totalitarizma, “jedan u formi ekonomske globalizacije, a drugi u obliku islamskog fundamentalizma”. Istaknula je da muslimanke pokrivenih glava, džamije i molitve na ulici predstavljaju “neprihvatljivu kulturnu opasnost koju nijedan Francuz, koji drži do dostojnosti, ne može prihvatiti”. Liderka Nacionalnog fronta Marine Le Pen je ovog vikenda u Lyonu počela službenu kampanju za predsjedničke izbore u Francuskoj koji će se održati između 23. travnja i 7. svibnja.(anadolija)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar