Francusko selo na električni pogon – moguće!

Francusko selo na električni pogon – moguće!

Appy je jedno od najzabačenijih sela na jugu Francuske, a pokus bi trebao pokazati kako se stanovnici tako udaljenih mjesta, koji svakodnevno moraju daleko putovati i nemaju brze punionice u neposrednoj blizini, snalaze s električnim automobilima.
Renault će u zabačenom selu Appyju u Pirinejima provesti svojevrsni eksperiment vezan u električnu mobilnost u svakodnevici. Francuski proizvođač je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio svakom kućanstvu na raspolaganje staviti novi Renault Zoe i tako stvoriti prvo francusko mjesto u kojemu se vozi isključivo na električni pogon.
Stanovnici će se na struju voziti iduće tri godine, a Renault će od pokusa dobiti vrijedne informacije. Appy je jedno od najzabačenijih sela na jugu Francuske, a pokus bi trebao pokazati kako se stanovnici tako udaljenih mjesta, koji svakodnevno moraju daleko putovati i nemaju brze punionice u neposrednoj blizini, snalaze s električnim automobilima.
Prema mišljenju Renaulta, ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, to će moći i drugi. U prvom kvartalu 2020. tržište električnih automobila u Europi se utrostručilo, prenosi 24sata.hr. Renault je posljednjih osam godina predvodnik tog rastućeg tržišta, a tu poziciju su učvrstili predstavljanjem novog Renaulta Zoe – najprodavanijeg električnog modela marke.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar