Franjevački samostan Rama Šćit vas poziva na ramski Put križa na brdo Gračac u Podboru

Franjevački samostan Rama Šćit vas poziva na ramski Put križa na brdo Gračac u Podboru

Tajnu života i pitanje smisla čovjekova postojanja najviše dotičemo u patnji i smrti. Isusova muka i smrt, njegova ljubav, o kojoj posebno razmišljamo od Cvjetnice do Uskrsa, najbolji su odgovor o smislu života u ljudskoj povijesti.

"Okupimo se i ove godine na Cvjetnicu, 29. ožujka u 16 sati, iz svih ramskih župa i mjesta da se od crkve sv. Ane u Podboru popnemo do Gračaca, povijesnog mjesta franjevačke prisutnosti, ali iznad svega mjesta okupljanja naših predaka na molitvu i proslavu Boga.", poziva gvardijan Franjevačkog samostana Rama Šćit fra Tomislav Brković.

Godine 2006. napravljen je put križa kojega sačinjavaju križevi iz 14 groblja našeg ramskoga zavičaja. U njima želimo predstaviti i moliti se za sva naša mjesta, našu povijest, za sve naše pokojne i za žive.

"Da naša povijest ne ostane samo povijest stradanja i gorkog okusa nezadovoljene pravde, kao vjernici – ne možemo drugačije – nego sve, i našu prošlost i sadašnjost, naše grobove i živote, vezati uz jedinstvenu ljubav Isusa Krista, našega Gospodina koji je svojom patnjom, svojim putem nošenja križa od Pilatove palače do Golgote i polaganja u grob, ponudio smisao svemu.
Zato ćemo i ove Cvjetnice, na nedjelju muke Gospodnje, imati Put križa, zajedno se moliti, zajedno slaviti Boga, zahvaljivati za raspetu ljubav, i u Isusovu životu tražiti smisao svome životu.",
kazao je za Ramski vjesnik gvardijan fra Tomislav Brković.

Dobrodošli!

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar