Franjo Šarčević iz Prozor-Rame najbolji student Prirodno -matematičkog fakulteta

Franjo Šarčević iz Prozor-Rame najbolji student Prirodno -matematičkog fakulteta

Na promociji su dekani svih fakulteta istakli najbolje studente svojih fakulteta, a najbolji student I&II ciklusa studija Prirodno-matematičkog fakulteta je Franjo Šarčević iz Prozor-Rame.

On je šest semestara prvoga ciklusa studija matematike završio s prosjekom ocjena 9.74, a četiri semestra II ciklusa s prosjekom 10.00. Ukupni prosjek je 9.81.

Kako je na samoj promociji i u izjavi za medije naglasio dekan PMF-a prof. dr. Rifat Škrijelj, fakultet za ovaj uspjeh nagrađuje Šarčevića mjestom asistenta.

Elektrotehnički fakultet u Sarajevu ga je angažirao kao suradnika na predmetima Inženjerska matematika I&II. Najuspješnija studentica po prosjeku ocjena na cijelom Univerzitetu je Esma Sulejmanagić s Muzičke akademije s prosjekom 9.88.

Franjo (Ivan) Šarčević rođen je u Prozoru 1991. godine, a odrastao je na Zahumu i u Rumbocima. Od 1997. do 2005. pohađao je Osnovnu školu fra Jeronima Vladića, a zatim četiri godine Opće gimnazije u Srednjoj školi Prozor. Godine 2009. upisao se na Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu, odsjek za matematiku, gdje je petogodišnji studij okončao obranom završnog-magistarskog rada 19.09.2014. godine. Pored ostaloga, urednik je portala Prometej.ba.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija sa svakog fakulteta i akademije primili su posebna priznanja. Zlatnom značkom nagrađeni su svi studenti koji su redovno završili prvi ili drugi ciklus studija s prosječnom ocjenom većom od 9.50, Srebrenom značkom svi studenti koji su redovno završili prvi ili drugi ciklus studija s prosječnom ocjenom između 9.00 i 9.50, a Poveljom Univerziteta u Sarajevu oni najbolji studenti svojih fakulteta čiji je prosjek manji od 9.00.Franjo Šarčević MA (magistar matematike) će na osnovu ličnih postignuća biti nagrađen poslom asistenta na Prirodno-matematičkom fakultetu, te će postati suradnik na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu

Promovirano je ukupno 6127 diplomanata i magistranata sa 25 fakulteta i akademija i Centra za interdisciplinarne studije.

 

neznase.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing