Generalni konzul Hrvatske posjetio općinu Prozor-Rama

Generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša danas je posjetio Općinu Prozor-Rama.

Konzula je primio načelnik Općine dr. Jozo Ivančević sa svojim suradnicima.

Cilj ovog posjeta je otvaranje konzularnih dana u Općini Prozor-Rama, gdje se pozitivno odgovorilo na zahtjev i zamolbu načelnika općine Prozor Rama dr. Joze Ivančevića da se u našoj općini organiziraju konzularni dani svakog mjeseca.

Konzularni dani započinju u ponedjeljak, 9. ožujka 2015. godine s početkom u 9 sati, a održavat će se svakog drugog ponedjeljka u mjesecu u prostorijama Vatrogasnog doma u Prozoru, u vremenu od 9 do 15 sati.

„Današnji posjet općini Prozor Rama i primopredaja konzularnih dana je jedan od važnijih i radosnijih događaja u mojem dosadašnjem boravku generalnog konzulata u Mostaru. Najbitnije je to da za konzularne poslove za koje ste morali odlaziti u Mostar sada možete obavljati svakog mjeseca u Prozoru. Moći će se predavati svi zahtjevi vezani za državljanstvo, domovnice i putovnice te primanje novorođenčadi u državljanstvo RH,  a isti će se riješiti kroz mjesec dana nakon čega ćete to moći i podignuti ovdje. One osobe kojima se bude žurilo za određeni dokument, mogu u međuvremenu po to doći u Mostar. Na ovaj način RH preko generalnog konzulata i mene osobno kao generalnog konzula opetovano pokazuje brigu za skrb o Hrvatima u BiH. Mislim da će na ovaj način otvaranja konzularnih dana ljudima s prostora općine Prozor Rama, ali i susjednih općina Uskoplja, Bugojna, Jablanice biti puno jednostavnije, praktičnije i ekonomičnije i jeftinije dolaziti u Prozor Ramu nego odlaziti u Mostar. Moram zahvaliti načelniku na ovoj inicijativi, jer bez posebne inicijative ljudi iz Općine teško da ja imam pravo kao generalni konzul ovakvo što i realizirati. Ali evo nakon primitka zahtjeva od strane Vašeg načelnika mi smo dobili dozvole od nadležnih organa RH, tako da po Bečkoj konvenciji mi imamo pravo na održavanje konzularnih dana svaki drugi ponedjeljak u mjesecu u općini Prozor Rama, u vremenu od 9 do 15 sati.“, kazao je u svom obraćanju prisutnima generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša.
 
Načelnik općine Prozor Rama je na koncu posjeta pozdravio generalnog konzula Velimira Plešu te  mu se zahvalio u ime žitelja općine Prozor Rama na pomoći i realizaciji ovog projekta.

„Mislim da ovo nije od koristi samo za žitelje naše općine, nego i za stanovnike općina Bugojno, Uskoplje i Jablanica. Ja sam kao načelnik ove općine jako sretan zbog realizacije ovog projekta, jer je ovo velika olakšica, kako za našu općinu tako i za susjedne općine.“, kazao je za Ramski vjesnik načelnik Ivančević.
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar