Genijalna ideja: Sve u kafiću je besplatno, a na izlasku plaćate samo vrijeme provedeno u njemu

Genijalna ideja: Sve u kafiću je besplatno, a na izlasku plaćate samo vrijeme provedeno u njemu

Zamislite kafić u koji kada uđete postajete mikro-zakupac prostora i za vas je sve u ponudi besplatno, i možete raditi štogod vas je volja, raditi, učiti, istraživati, igrati se, organizirati ‘evente’, jesti kolače koje ste ponijeli sa sobom, piti pivo… a sve što plaćate na izlasku je vrijeme provedeno u kafiću.

U Manchesteru na sjeveru Engelske postoji neobični kafić, u kojem gost neće platiti za pojedenu hranu i popijeno piće već za vrijeme koje u njemu provede.

Ziferblat (ruski za satni brojčanik) je kafić u kojem su vam na raposlaganju hrana, piće i bežični internet, koje možete koristiti u neograničenim količinama, a na izlasku ćete platiti samo vrijeme boravka i to šest penija za minutu.

U prostranom objektu, koji odiše kućnom atmosferom, s kaučevima, ležernim foteljama… vlasnici primijenjuju potpuno novi poslovni model u ugostiteljstvu, a gosti opisuju da se u njemu osjećaju kao da su u svom domu.

Koncept je zaživio u Rusiji i mali lanac lokala sada se širi i po Velikoj Britaniji. Prvi je otvoren u Londonu prije dvije i pol godine, zatim u Liverpoolu i Manchesteru, a u pripremi je otvaranje još nekoliko istih lokala.

Vlasnik kaže da je najkraći boravak bio tri minute, za šta je plaćeno 18 penija, dok je gost najduže ostao 11 sati, pišući knjigu na svom laptopu.

Mjesečno kroz ovaj kafić prođe 10.000 gostiju, a sav skupljeni novac koristi se kako donacija za širenje ovog novog koncepta javnih prostora, prenosi Net.hr.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar