GLASOVANJE U BIH ZA HRVATSKI SABOR

GLASOVANJE U BIH ZA HRVATSKI SABOR

Na Neovisnoj listi Željka Glasnovića nalazi se Ilija Cvitanović. Za Ramu bi bilo veoma važno podržati svog čovjeka. Stoga donosimo nekolio informacija kako izvršiti registraciju i preregistraciju za glasovanje. Registracija birača traje do 31.08.2016.

Aktivna registracija

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj a žele glasovati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u inozemstvu trebaju zatražiti aktivnu registraciju.

Propisani obrazac možete preuzeti sa stranica Ministarstva uprave

Zahtjev za aktivnu registraciju

Zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj koji se nisu aktivno registrirali na dan izbora mogu glasovati uz potvrdu o upisu u registar birača.

Prethodna registracija

Birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji žele glasovati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u inozemstvu, mogu zatražiti prethodnu registraciju odnosno pribaviti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Zahtjev za prethodnu registraciju podnosi se nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj ili diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu najkasnije 10 dana prije dana određenog za održavanje izbora. Propisani obrazac možete preuzeti sa stranica Ministarstva uprave

Zahtjev za prethodnu registraciju

Zahtjev za promjenu mjesta prethodne registracije.

Birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji se nisu prethodno registrirali ili pribavili potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta ne mogu glasovati u inozemstvu  već samo u mjestu svog prebivališta u Republici Hrvatskoj.

Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije može se podnijeti na slijedeću adresu:

Generalni konzulat Republike Hrvatske u BiH, Mostar
Zagrebačka 8, 88000 Mostar
Faks: + 387 36 315 630
E-pošta: [email protected]

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar