GODIŠNJE ZALIHE JUNETINE U SKB: Tvrtka iz Visokog za 0,15 bodova iliti 468 maraka jeftinija od mesne industrije iz Rakitna

GODIŠNJE ZALIHE JUNETINE U SKB: Tvrtka iz Visokog za 0,15 bodova iliti 468 maraka jeftinija od mesne industrije iz Rakitna

Sveučilišna klinička bolnica za najpovoljnijeg ponuditelja za godišnje zalihe junećeg mesa (milaneza) pronašla je u “Suša Commerce” iz Visokog koja je bila prihvatljivija od “Mesne industrije Rakitno”, piše hercegovina.info.

Obje tvrtke su poslale ispravne ponude koje odgovaraju natječajnoj dokumentaciji, a kriterij za izbor dodjele ugovora bio je u ekonomski najpovoljnijoj ponudi.

Cijena je na bodovanju značila 80% od ukupne ponude, a 20% se odnosilo na rok isporuke. Visočka ‘Suša’ je u bodovanju od konkurenata iz Rakitna bila bolja za 0,15 bodova odnosno imali su 80 bodova za cijenu ponude, dok su Rakićani dobili 79,85 bodova. 

Najniža cijena u postupku nabavke bila je 251.082 tisuća maraka koliko je identično ponudila i tvrtka iz Visokog, a Mesna industrija iz ŽZH svoju junetinu za godišnje zalihe mostarske bolnice procijenila je na 251.550 tisuća maraka. 

U nabavci koju potpisuje ravnatelj Ante Kvesić ističu da je Povjerenstvo za javne nabavke pravilno i potpuno izvršilo ocjenu kvalificiranosti

Visočka ‘Suša Commerce’ u vlasništvu Mahira i Osmana Suše je tvrtka sa 136 zaposlenih djelatnika koja je prošle godine ostvarila neto dobit preko dva milijuna maraka. Opis djelatnosti registriran je kao ‘Trgovina na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama’.

 

Ova tvrtka se našla u središtu skandala kad su se s bh. tvrtkom ‘Bajra’ našli među onima koji su uvozili bolesno meso iz Poljske. Prema pisanju Žurnala, njihovo poslovanje ‘češljala’ je i SIPA koja je 2016. utvrdila da u klaonicama kolju stoku za koju se nije moglo utvrditi porijeklo.

Za poljsko meso se znalo da je uvezeno iz Srbije, ali se njihova autentičnost nije mogla utvrditi s razduženim ‘putovnicama’. Pretpostavljalo se da je ovo meso nakon uvoza trebalo biti rasporene za izvoz u Tursku.

https://www.hercegovina.info/vijesti/samo-necural-bajo-mostarska-skb-nabavlja-junetine-u-vrijednosti-preko-200-000-maraka/200369/

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar