Godišnjica ubojstva Denisa Mrnjavca: Dan kada je u sarajevskom tramvaju ugašen mladi život

Godišnjica ubojstva Denisa Mrnjavca: Dan kada je u sarajevskom tramvaju ugašen mladi život

Prije 13 godina u prepunom sarajevskom tramvaju bez ikakvog razloga i povoda ugašen je jedan mladi život. Trojica huligana su 16-godišnjeg Denisa Mrnjavca brutalno pretukla i izbola nožem te je od tih povreda dan poslije preminuo.

 

Danas su tim povodom Denisova majka Ana, prijatelji i svi koji su ga poznavali položili cvijeće kod tramvajske stanice “Tehnička škola” u Sarajevu ispred njegove fotografije koja se nalazi na mjestu na kojem se desilo to svirepo ubistvo.

U poslijepodnevnim satima planiran je i obilazak njegovog vječnog počivališta u Lepenici, na groblju Boljkovići te sveta misa

Denis je bio učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu. Na povratku kući, 5. februara 2008. godine u tramvaju garažnog broja 209, napala su ga tri maloljetna huligana iako nije ništa učinio. Dan poslije, on je preminuo.

“Niko nije reagovao na bilo kakav način, to je za mene i danas nešto što nikako ne mogu prihvatiti ni razumjeti. Denis je rođen u ovom gradu koji je oduvijek imao dušu i ljude koji su uvijek bili susretljivi i spremni pomoći jedni drugima. Šta se promijenilo i otkud ovoliko nasilja, ja stvarno nemam odgovor na ta pitanja. Od tada su u mom životu sivilo i tama, jer moj Denis je bio jedina svijetla tačka koja mi je davala nadu u život, a sada se nažalost suočavam sa surovom stvarnošću da njega više nema”, rekla nam je Denisova majka Ana u jednom od intervjua prisjećajući se tog kobnog dana.

Berin Talić je osuđen 2010. godine na 10 godina zatvora, a Ademir Lelović na 15 godina jer su pomagali maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubistvu Denisa Mrnjavca. Sikirić je također osuđen na 15 godina zatvora.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar