Goran Marić podnio neopozivu ostavku

Goran Marić podnio neopozivu ostavku

Ministar za državnu imovinu Goran Marić podnio je ostavku. 

Nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom kazao je da je podnio neopozivu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću.

– Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade i uputio dopis Hrvatskom saboru za aktiviranje zastupničkog mandata, rekao je.

Istaknuo je i da nijedan dan od utemeljenja ministarstva nije proveo u mirnim i nesmetanim uvjetima.

– Radio sam pod programiranim pritiskom i okolnostima u kojim sam postao meta, kazao je Marić.

Naglašava da mu je “neprihvatljiva i nepojmljiva vrijednosna zamjena činjenica pri kojoj je meta orkestracija prioritetnija u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine koja je desećljećima zapuštena i otimana”.

– Uz svijest o veličini i značaju državne imovine i spoznaji o nametnutim okolnostima nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji, rekao je Goran Marić.

Zašto je Marić podnio ostavku?

– Donijeli smo zakone koji su se suprotstavili poraznoj praksi. Donijeli smo Zakon o upravljanju državnom imovinom, Zakon o zakupu i kupoprodaju poslovnih prostora i u proceduri je Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu. Ti su zakoni okončali praksu otimanja državne imovine. Samo na poslovnim prostorima Hrvatska je oštećena više od milijardu kuna. Ti su zakoni i nova praksa uzrok što sam postao meta i uzrok neopozive ostavke, dodao je.

– Sve sam detaljno objasnio pa zahvaljujem na razumijevanju što nisam više dostupan jer sam vratio mobitel Ministarstvu državne imovine. Svima koji su željeli moj život pretvoriti u kaos poručujem da im, hvala bogu, to neće uspjeti, rekao je Goran Marić.

Bivšeg ministra državne imovine mediji su sumnjičili zbog poslova s nekretninama – kupoprodaje stanova te ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. Marića je počeo provjeravati i Uskok nakon otkrića portala Index o tome kako je Marić došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar