Gospodarstvenici blokirali magistralu zbog Crnaje

Gospodarstvenici blokirali magistralu zbog Crnaje

Pedesetak osoba okupilo se danas da negoduje zbog rekonstrukcije tunela Crnaja na cesti Sarajevo – Mostar. – javlja Hercegovina.info

Prosvjed već nekoliko dana najavljuju gospodarstvenici iz Jablanice, kako bi ukazali na posljedice koje će za taj kraj prouzročiti blokada Crnaje. Alternativnog pravca nema, što znači da će u kolonama ostati i svi oni koji gravitiraju ka Sarajevu.

 

Prosvjed se održava unatoč gustom snijegu i niskim temperaturama

 

Gospodarstvenici traže da im se dostave točan plan obustave prometa i alternativna rješenja za gradnju. Oni su dostavili i dva zahtjeva:

Prvo se mora riješiti kvalitetna zaobilaznica i u tom kontekstu predlažemo da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje Odluke kojom se obvezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M-17 /Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad…/ izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja sa koridorom Vc i biti sigurna alternativa za potpuni protok prometa”.
Traže se i čvrste pismene garancije od JP “Ceste FBiH” i Vlade FBiH o tome koliko će trajati obustava prometa tijekom izvođenja radova

 

Ahmedin Šabanagić, direktor ‘Autoprevoza’ Mostar, rekao je kako je ova prometnica žila kucavica.

“Naše poslovanje ovisi od toga, svako kašnjenje duže od 15 minuta nama će značiti duple troškove”, rekao je Šabanagić.

Jusuf Džafić, predsjednik Udruženja gospodarstvenika Jablanica, rekao je nije samo problem jablaničkih gospodarstvenika, već i Konjica i Mostara, koji zajedno predstavljaju njih više od  tisuću. .

“Ako će kašnjenja biti dva sata, onda neka nam to kažu”, zaključio je Džafić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing