Govorio 12 sati na tiskovnoj konferenciji – Zelensky, predsjednik Ukrajine oborio svjetski rekord

Govorio 12 sati na tiskovnoj konferenciji – Zelensky, predsjednik Ukrajine oborio svjetski rekord

Svjetski rekord: Predsjednik na pressici govorio 12 sati! Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati… 

Volodymyr Zelensky, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je u četvrtak rekord održavši tiskovnu konferenciju koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde. Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva, predstavnik agencije se digao i proglasio rekord koji još nije potvrdila međunarodna organizacija.

Predsjednik Zelensky je reagirao iznenađeno rekavši da je “skroman” i da ne voli proslave, piše Hina. Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila. Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskijem u Food Marketu koji poslužuje hamburgere i pizze. Video: Zelensky Press-Marathon in Kyiv Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu. Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar